« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Откриха признаци на живот под развалините в Бейрут

Продължаващото издирване се провежда на място след експлозията на пристанището в Бейрут на 4 август, при която загинаха най-малко 180 души, около 6000 бяха ранени и около 300 000 души останаха без дом.Спасителните екипи в Бейрут са открили движения под развалините в района на Мар Михаел в четвъртък, 30 дни след експлозия, която разтърси града. Екипите са помолили жителите да пазят тишина на мястото на инцидента, за да определят източника на движението. Това се случва след като спасително куче от чилийски спасителен екип даде знаци, че човек може все още да е жив под развалините. Термичните изображения показват две тела - малко тяло, сгушено до по-голямо тяло, и е регистриран дихателен цикъл от 18 вдишвания в минута на устройството, каза пред Си Ен Ен Еди Битар, работник от местна неправителствена организация , който работи с чилийския екип,. Това са 18 вдишвания в минута. Има малък шанс човекът да е все още жив, каза Битар. Търсещо куче с чилийския екип е реагирало на мястото, докато са минавали покрай сградата, което е предизвикало издирването, каза той. Франсиско Лерманда от чилийската неправителствена организация за търсене и спасяване „Топос Чили“ в Бейрут каза, че спасителният екип копае тунели за достъп до място, където може да бъде тяло или оцелял, под развалините на 4-те от август. Лерманда каза, че копаят 3 тунела, от едната страна, отгоре и отзад, за да се опитат да получат достъп до мястото. Разстоянието от върха е 2,4 метра и 1,8 метра отстрани, каза той пред CNN. Той каза, че след като изкопал 1 метър, кучето Флаш, което предупредило спасителните екипи за отломките, предупредило екипажите отново. Лерманда каза, че макар това да не означава непременно, че човек е жив под развалините, те ще се държат така, докато не успеят да потвърдят или отхвърлят. Лерманда добави, че бетонът е здрав и материалът е толкова дебел, че е много щателна задача и че те не могат да използват никакви машини, за да не рискуват живота на евентуално оцелял. Той каза, че не знае колко време ще им отнеме да стигнат до мястото, но няма да спрат, докато не стигнат там. Лерманда добави, че най-дълго е виждал човек да оцелява под развалините в Хаити, където затрупан е бил спасен жив след 28 дни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 85
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 93
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 88
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 102
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 93
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.