« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Германското издание "Дер Шпигел": Борисов е слуга на Ердоган

  • 14 Сеп 2020
Нарушил е международни правни принципи. Германското издание публикува разследване със заглавие "Как българският премиер се превърна в слуга на Ердоган", в което подробно разказва как министър-председателят Бойко Борисов и вече бившият главен прокурор Сотир Цацаров, сега шеф на КПКОНПИ, в нарушение на международните конвенции и правила са преследвали политически противници на турския държавен глава. Изданието подчертава, че досега една държава от ЕС е била пощадена от тирадите на турския държавен глава - България. Както и че Ердоган и българският премиер Бойко Борисов имат специално приятелство. В публикацията се визира екстрадирането на Абдулах Бююк, който се смята за финансист на "ФЕТО" – организацията на проповедника в изгнание Фетхуллах Гюлен, основният опонент на режима в Анкара. Шпигел разказва за среща между турския посланик и Цацаров, на която изглежда, че висшият магистрат е предал на турците деликатна информация за Бююк. Според изданието турската страна била подканена да изпрати ново искане за екстрадиране. "Главният прокурор Цацаров ще излезе през август в годишната си отпуска. Но преди това той лично ще се заеме със случая", пишело в писмо на посолството за вътрешна кореспонденция, разкрива реномираното германско издание. Според "Шпигел" заключението от тайните съобщения, получени от турското посолство в София е, че "Борисов, Цацаров и тайните служби на България активно са участвали в депортирането на член на турската опозиция и то след като български съдилища преди това категорично са отхвърлили искането за екстрадиране". Изданието твърди, че по този начин Борисов е помагал на Турция да преследва политически опоненти, а това нарушава международни конвенции. Според "Шпигел" приятелството на Ердоган очевидно има цена. Медията припомня, че след услугите си в наршение на международните конвенции, турският президент през март изпрати хиляди мигранти по границата с Гърция, но не и към България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 38
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 51
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 72
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 63
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 85
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.