« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Две жертви, 25 изчезнали в мощна буря, връхлетяла Франция и Италия

Най-малко двама души са починали и 25 - изчезнали, след като мощна буря връхлетя Южна Франция и Северозападна Италия. Бурята Алекс донесе опустошителни ветрове и поройни дъждове, които предизвикаха големи наводнения. Има сериозни разрушения в няколко села около южния френски град Ница. Кметът им описа наводненията като най-страшните, които той помни. В Северна Италия пътища и мостове са отнесени от водите на прелели реки. Една от жертвите в Италия е пожарникар, другата е мъж в 30-те, чиято кола е била отнесена в река в Пиемонт. Други 17 души са изчезнали в северозападната част на страната след проливните дъждове през нощта. Сред тях е група от най-малко четирима германски пътешественици, които не са се върнали от планината, съобщават властите. В Пиемонт няколко села са откъснати от света, пътищата към тях са непроходими. Ситуацията се описва като "крайно критична". Стотици спасители са изпратени към откъснатите от света села.Във Франция 8 души са изчезнали. Няколко села северно от Ница са откъснати от света. Територията беше огледана с хеликоптер, след което кметът на Ница заяви пред френския новинарски канал BFM: "Пътищата и около 100 къщи са отнесени или частично разрушени". Метеорологичната агенция на Франция съобщава, че падналият дъжд за 24 часа се равнява приблизително на количеството, което пада за близо 4 месеца по това време на годината, предава Ройтерс. Плажовете на Ница и в други крайбрежни градове са затворени. От жителите се изисква да останат у дома, съобщава AFP.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 280
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 296
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 275
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 256
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 278
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.