« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Чехия върна извънредното положение заради пандемията

Извънредното положение влезе в сила в полунощ централноевропейско време и ще продължи 30 дни. Това ще позволи на правителството в зависимост от епидемиологичната ситуация да приема мерки за социални ограничения, без да се обръща към парламента за това. Но спиране на икономиката, както беше през пролетта, няма да има. Според министъра на здравеопазването Роман Примула ситуацията с коронавируса в страната е по-сериозна, отколкото бе през пролетта и към края на октомври системата на здравеопазването няма да може да осигурява клинично лечение на болните с усложнения от заразата, ако не се предприемат мерки за строги социални ограничения. В Чехия имаше извънредно положение от 12 март до 17 май. Същевременно британският в. "Гардиън" съобщава, че нова тристепенна карантина се планира за Англия заради увеличението на случаите на коронавирус, предаде Ройтерс. Изданието се позовава на изтекъл правителствен документ, в който се съдържат по-строги мерки за приложение на локално и национално ниво, ако епидемията не бъде взета под контрол. При тези по-строги мерки може да се стигне до забрана на всички социални контакти извън групи от няколко семейства и до затваряне на пъбовете. Вчера Обединеното кралство премина прага от 500 000 потвърдени случая на зараза от началото на пандемията, допълва Франс прес. Източник: БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 24
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 47
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 71
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.

През май и юни ще продължат безплатните медицински прегледи в населените места на община Айтос

  • 16 Апр 2024
  • 73
Поради големия интерес от страна на жителите на населените места в община Айтос, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни.

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове.