Почина легендарният китарист Еди Ван Хален

Легендарният китарист Еди Ван Хален загуби битката с рака на гърлото. Близки до него източници споделят, че е издъхнал в болница "Сейнт Джон" в Санта Моника, Калифорния. Съпругата му Джани, синът му Волфганг и брат му Алекс са били до него в последните мигове от живота му. От болницата обясниха, че 65-годишният Ван Хален е имал разсейки в мозъка, което всъщност е довело до фаталния край. Китаристът се бори с коварната болест повече от десетилетие. За последната година той се е подложил на химиотерапия, като е бил приет в болница и заради проблеми със стомаха. Роденият в Нидерландия Еди Ван Хален основава рок групата Ван Хален заедно с брат си Алекс, басиста Марк Стоун и певеца Дейвид Лий Рот през 1972 г. Той беше смятан за един от най-великите рок китаристи за всички времена. Поставен е на 8-о място в класацията на сп. „Ролинг Стоун“ и на 4-то място в класацията на сп. „Тотал гитар“ на 100 най-велики китаристи за всички времена Източник: Нова телевизия Снимка: БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.