Тръмп имал банкова сметка в Китай

  • 21 Окт 2020
Сметката се контролира от компанията "Trump International Hotels Management", която е платила местни данъци в размер на 188 561 долара от 2013 до 2015 г., разкрива New York Times. Банковата сметка е създадена с цел "проучване на възможностите за сделки в хотелиерския бизнес в Азия", заяви говорителят на Тръмп. Изданието посочва, че тази сметка не е декларирана в САЩ. Самата политика на Тръмп спрямо Китай, откакто е на власт, е свързана със засилване на контрола върху износа на нови технологии като роботика и изкуствен интелект и по-сериозни проверки на чуждестранните инвестиции в страната. През ноември 2019 г. администрацията на Тръмп и Конгресът предприеха стъпки за блокиране на опитите на американските компании да използват китайско телекомуникационно мрежово оборудване в САЩ. Във Вашингтон се засили и дискусията за допълнителни ограничения за бизнес и инвестиционните връзки между САЩ и Китай като ограничения за инвестициите на федерални пенсионни фондове в азиатската страна. Изданието посочва, че американският президент се стреми да прави бизнес в Китай и е особено активен през 2012 г., когато открива офис в Шанхай. Най-малко 192 000 долара е инвестирал Тръмп в пет компании, които са специално създадени за осъществяването на проекти с Китай, посочва New York Times. В края на септември също New York Times написа, че цели 10 години американският президент не е плащал никакви федерални данъци. Вестникът се позова на данъчните декларации на Тръмп от последните 20 години. От документите става ясно, че през 2016 г., когато са президентските избори - Тръмп е платил едва 750 долара данъци. Същото се е повторило и през 2017 - първата му година като президент. Преди това, в продължение на цели 10 години между 2000 и 2015 г., той не е плащал никакви данъци, тъй като е декларирал повече загуби от печалби. По-къно Тръмп опроверга изнесената информация, определяйки я като "фалшива новина", защото бил платил много данъци. Президентът дори се оплака от лошо отношение от страна на данъчните власти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 263
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 242
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 251
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 295
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 265
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.