Заплаха дебне ястребоклюните морски костенурки в южната част на Тихия океан

На Соломоновите острови ястребоклюните морски костенурки се излюпват с хиляди.Но мъничките същества имат много врагове. Всеки малък хълм от пясък е огромно препятствие за малките морски костенурки.Соломоновите острови, Тихия океан. Местните жители издълбават пътя на костенурките към Тихия океан. И следят за ловци, които биха искали да ги продадат в чужбина. Група жени основаха през 2016 г. проекта KAWAKI за опазване на ястребоклюните морски костенурки. Образованието е един от начините да се помогне на костенурките, за да даде тласък на критично застрашените костенурки.Само една на хиляда костенурки ще стигне до зряла възраст. Животните се подлагат на редовен преглед и се маркират за бъдещо разпознаване. "Аз съм жител на острова и мога да кажа, че съм яла морски костенурки", разказва Синтия Никозет.Но сега Синтия се ангажира да защитава беззащитните същества. "Ще престана да наранявам костенурките. И ще насърча семейството ми да спре да ги събира, също", споделя още тя. Соломоновите острови са сред най-големите места за размножаване на ястребоклюни костенурки в региона. И така трябва да остане! Местните ще се погрижат за това.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 19
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 48
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 60
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 52
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 72
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.