Тръмп - президент, звездите плачат

Тръмп - президент, звездите плачат Светът Лейди Гага и Бил Клинтън на последния митинг на Хилари Клинтън, Северна Каролина, 8 ноември 2016 г. 
Доналд Тръмп празнува избирането си за 45-ия президент на САЩ, а много американски звезди изразиха отчаянието и гнева си. Доналд Тръмп бе избран за 45-ия президент на САЩ, след като прескочи символичната бариера от 270 гласа в Избирателната колегия. "Доналд", както го наричат американците, съвсем не е приеман единодушно обаче от знаменитостите в Америка. Мнозинството от тях избраха лагера на Демократическата партия и Хилари Клинтън и сега не крият разочарованието си в социалните мрежи. Докато "ключовите щати" падаха един след друг в ръцете на Тръмп, Шер, Кейти Пери, Мишел Родригес, Джесика Частейн, Ейми Шумер, Елън Дедженерис и много други започнаха да споделят разочарованието си в социалните мрежи.  Според Шер "Ако Тръмп спечели, той ще остане такъв, какъвто е сега, т.е. нищожен и подъл отмъстител!! Както в Германия през 30-те г., има чувство на гняв, ярост, която изгаря нашата Америка". А "светът никога повече няма да бъде същият. Тъжно ми е за младите. Тръмп никога няма да бъде нещо по-различно от тоалетна, символ, който използвах, говорейки за него, той не може да се подобри". Да припомним, че през август Доналд Тръмп заяви по повод кампанията на Хилари Клинтън: "Единствените хора, които подкрепят кампанията й, са холивудските знаменитости. В много случай те вече не са на мода". Мишел Родригес, звездата от сагата "Бързи и яростни", коментира след избирането на Доналд Тръмп: "Питам се кога в историята на Америка жените наистина ще бъдат прославяни, не само като майки или сестри, но също като човешки създания, способни да ръководят и водят". Според Джесика Частейн с избирането на Тръмп ще се задълбочат расизмът и женомразието: "Въпросът е какво ще правим сега?", пита актрисата. Една от най-големите поддръжници на Хилари Клинтън, Кейти Пери, също изразяи разочарованието си: "Никога няма да замълчим. Революцията наближава". Някои известни личности остават все пак позитивни и горди, че са били до Хилари Клинтън. Телевизионната водеща Елън Дедженерис, например, се опита да я успокои в Туитър: "Няма значение как свършва това, много се годея с теб и за мен е голяма чест да бъда твоя приятелка". Автор: "Мадам Фигаро" Превод от френски: Галя Дачкова http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Осъдиха България по пет дела в Страсбург, ще платим близо 115 000 лева обезщетения

  • 28 Окт 2020
  • 60
Решенията по делата са постановени между 2 април и 7 септември.

Втора нощ на безредици във Филаделфия след убийството на чернокож

  • 28 Окт 2020
  • 54
Недоволството миналата нощ бе придружено от насилие и грабежи.

Азербайджан обвини Армения, че е убила 14 цивилни при ракетен обстрел

  • 28 Окт 2020
  • 57
Инцидентът е станал край азербайджанския град Барда, който е близо до границата с Нагорни Карабах, съобщи Франс прес.

Образователни центрове и занимални пред фалит, искат помощ

  • 28 Окт 2020
  • 56
Собственици на частни школи, занимални и образователни центрове алармират, че са пред фалит заради предстоящото прекратяване на присъствените занимания в тях от утре за срок от 14 дни, съобразно заповедта на здравния министър.

Испания ще спасява икономиката с увеличаване данъците на богатите

  • 28 Окт 2020
  • 58
Испанските власти планират да увеличат данъците на лица с високи доходи и на корпорации в новия си бюджет за 2021 г.