« октомври 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Северна Корея обвинена в използване на COVID-19 за репресии срещу правата на човека

Осем държави, включително Германия и САЩ, обвиниха Северна Корея, че използва пандемията, за "по-нататъшно предприемане на мерки за накърняване на правата на човека", се казва в изявление на Съвета за сигурност на ООН (ССООН), публикувано след видеоконференция при затворени врати в петък, съобщава АФП. Виртуалната среща на ССООН, организирана от Германия, се проведе на фона на информации за увеличени екзекуции в Северна Корея, свързани с пандемията и строг контрол върху движението в и около Пхенян. Седем членове на СС на ООН - Германия, Белгия, Доминиканската република, Естония, Франция, Великобритания и САЩ, заедно с Япония - заявиха в съвместно изявление след срещата, че народът в Северна Корея е "лишен от почти всички свои човешки права", включително свободите на изразяване, мирни събрания, сдружения, движение и религия или убеждения. "Ситуацията с правата на човека в КНДР е ужасяваща и се влошава с всеки изминал ден", се казва в изявлението, което е прочетено от посланика на ООН в Германия Кристоф Хойсген, информира Дойче веле.Осемте държави също осъдиха Пхенян за определяне на приоритета на програмата му за ядрени оръжия като приоритет "пред нуждите на народа", добавяйки, че "дългогодишните, систематични, широко разпространени и груби нарушения на правата на човека" са "сериозна заплаха" за международната сигурност. "Изолацията на Северна Корея от международната общност неизбежно влошава въздействието на пандемията върху населението на Северна Корея", продължава изявлението. Когато коронавирусът започна да се разпространява през януари, Северна Корея затвори границата си с Китай, най-големият си търговски партньор. Правителството на диктатора Ким Чен Ун твърди, че не е имало нито един случай на коронавирус на севернокорейска земя, нещо, което се оспорва от външни експерти, имайки предвид социалните и икономическите връзки на страната с Китай.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

19 късометражни ленти от цял свят ще бъдат показани на фестивала „Карантината“ в Бургас

  • 05 Окт 2022
  • 200
С вход свободен, V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, с партньорството на Община Бургас, отправят покана към всички любители на седмото изкуство.

На вниманието на бургаския бизнес: Днес отварят процедура в помощ на малки и средни предприятия

  • 05 Окт 2022
  • 192
Процедурата по Национален план за възстановяване и устойчивост, която е за получаване на безвъзмездни средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”, ще бъде обявена днес, 05.10.2022 г.

Орлин Горанов и Маргарита Хранова представят песни от „Златният Орфей“ в Операта

  • 05 Окт 2022
  • 174
За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес, е създаден новият проект на Държавна опера – Бургас – „Златните песни от "Златният Орфей", който е фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортен комплекс "Слънчев бряг" своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7‐и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера.

РУО – Бургас организира поредица от инициативи за Деня на учителя

  • 04 Окт 2022
  • 347
По повод Международния ден на учителя – 5 октомври, Регионалното управление на образованието - Бургас стартира кампания, чиято цел е да сложи фокус върху важността на труда на учителя и това, че всеки преподавател е важен.

Нов сайт показва какви са ползите от използването на геотермална енергия

  • 04 Окт 2022
  • 367
Нов интернет сайт представя принципа на отопление и охлаждане на сгради с геотермална енергия. Той е разработен в рамките на проекта на Община Бургас „Внедряване на ВЕИ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителна инсталация в детска ясла №3, гр. Бургас“.