« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Излъчват онлайн концерт по случай 250 г. от рождението на Бетовен

Двеста и петдесетата годишнина от рождението на композитора Бетовен ще бъде отбелязана днес с изпълнение на драматичната му Пета симфония. Концертът на Западно-източния Диван оркестър под диригентството на Даниел Баренбойм ще бъде излъчен по телевизията, радиото и в интернет, предаде ДПА. Баренбойм и оркестърът му ще свирят в операта в Бон - родния град на именития композитор, в отсъствието на публика. "Мога само да се надявам, че ще се получи", сподели ден по-рано 78-годишният диригент и пианист, който ще дирижира изпълнение и на Третия концерт за пиано на Бетовен. Точната дата, на която композиторът се появява на бял свят, остава неизяснена. Според църковния регистър той е кръстен на 17 декември 1770 г. и се предполага че е роден ден по-рано. По-голямата част от живота си Лудвиг ван Бетовен прекарва във Виена, където умира през 1827 г. Концертът, по време на който германският президент Франк-Валтер Щайнмайер ще направи предварително записано обръщение, трябваше да бъде заключителното събитие в юбилейната година на Бетовен. Други планирани концерти обаче бяха отложени, като се очаква да бъдат изпълнени следващата година. Ден по-рано в началото на пленарната си сесия Европейският парламент отдаде почит към Бетовен, чиято музикална версия на "Одата на радостта" на Фридрих Шилер е негов официален химн. Композицията, изпълнена от брюкселския ансамбъл "Оксалис", прозвуча в залата на парламента във видео предаване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 19
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 47
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 49
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 79
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 68
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.