« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Търговското споразумение по Brexit вече е факт

Европейската комисия обяви успешното приключване на преговорите за сключване на търговско споразумение с Великобритания. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и главният преговaрящ на ЕС Мишел Барние изразиха облекчение и призоваха Европа да гледа напред. "Постигането на споразумение бе отговорното решение и за двете страни", заяви Фон дер Лайен. Тя определи преговорите като много трудни. Барние отбеляза, че в четирите години на преговорите ЕС е останал единен. Той изрази съжаление, че Великобритания се отказва от обмена на студенти и налага ограничения на движението на гражданите на ЕС. Новината беше потвърдена и от британския премиер Борис Джонсън в Twitter. „Сделката е постигната“, написа ръководителят на правителството на Обединеното кралство, като прикачи негова снимка с повдигнат палец. В навечерието на Бъдни вечер Борис Джонсън се обърна към нацията, за да разкрие подробности по сделката. „Всичко, което беше обещано на британски народ по време на референдума през 2016 и в изборите миналата година се изпълнява със сключването на сделката. Върнахме си контрола върху нашите пари, граници, закони, търговията и риболова. Сделката е фантастична новина за семействата и бизнеса във всички части на Обединеното кралство”, се казва в позиция на британското правителство, цитирана от Би Би Си. „Ще имаме пълно политическа и икономическа независимост на 1-ви януари 2021”, допълват от правителството. Източник: Дарик

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 256
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 309
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 234
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 299
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 260
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.