« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пречки пред импийчмънта на Тръмп

Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Дейвид Шоен поиска от Сената да отложи изслушването по импийчмънта до неделя поради шабат. Това разкрива в. "Ню Йорк таймс". Като православен евреин, Шоен не може да участва в процеса на Шабат. "Извинявам се за неудобството, молбата ми да не се провеждат изслушвания в събота за други участници в процеса. Практиките и забраните обаче са задължителни за мен, така че нямам друг избор, освен да отправя това искане ", се казва в искането на адвоката. Преди това беше съобщено, че демократите в Камарата на представителите на САЩ настояват Тръмп да даде показания под клетва по делото за импийчмънт. На 3 ноември в САЩ се проведоха президентски избори, които бяха спечелени от демократа Джо Байдън, но неговият предшественик, републиканецът Доналд Тръмп, не призна резултатите от изборите и ги оспори в съда. На 6 януари поддръжници на бившия президент на САЩ нахлуха в сградата на конгреса, прекъсвайки заседание, на което парламентът трябваше да одобри резултатите от последните избори. На 13 януари Камарата на представителите на САЩ гласува резолюция за импийчмънт на Тръмп, която ще бъде разгледана от Сената. Процесът ще започне на 8 февруари.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 111
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 135
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 144
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 162
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 136
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение