« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Берлин предоставя 21 млн. евро на опозицията в Беларус

Германия предоставя 21 млн. евро за програма в подкрепа на опозицията в Беларус, заяви външният министър Хайко Маас по време на онлайн конференцията „Солидарност с Беларус“. Властите в Германия приеха план за действие в подкрепа на опозицията в Беларус. Става въпрос за предоставяне на убежище и стипендии и подкрепа за независимите медии, заяви по-рано днес канцлерът Ангела Меркел. „Бъдете сигурни, че Германия и ЕС са на ваша страна. Ние въведохме санкции срещу Лукашенко и неговия режим. И разработихме план за действие „Гражданското общество на Беларус“ на стойност до 21 млн. евро“, каза министърът в обръщението си към беларуската опозиция. Ще бъдат предложени стипендии на студенти, които са изключени заради участието им в протестите. Ще бъдат подкрепени независимите медии. Германия ще окаже психологическа помощ на жертвите на изтезания и ще предостави убежище на преследваните беларуси. „Ще създадем механизъм за събиране на доказателства срещу тези, които нарушават правата на човека. Ще дойде ден, когато ще бъдат подведени под отговорност. Ще дойде ден, когато народът на Беларус ще може да живее в условия на демокрация, свобода и върховенство на закона“, добави министърът.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 82
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 76
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 81
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 56
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 71
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.