« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Берлин предоставя 21 млн. евро на опозицията в Беларус

Германия предоставя 21 млн. евро за програма в подкрепа на опозицията в Беларус, заяви външният министър Хайко Маас по време на онлайн конференцията „Солидарност с Беларус“. Властите в Германия приеха план за действие в подкрепа на опозицията в Беларус. Става въпрос за предоставяне на убежище и стипендии и подкрепа за независимите медии, заяви по-рано днес канцлерът Ангела Меркел. „Бъдете сигурни, че Германия и ЕС са на ваша страна. Ние въведохме санкции срещу Лукашенко и неговия режим. И разработихме план за действие „Гражданското общество на Беларус“ на стойност до 21 млн. евро“, каза министърът в обръщението си към беларуската опозиция. Ще бъдат предложени стипендии на студенти, които са изключени заради участието им в протестите. Ще бъдат подкрепени независимите медии. Германия ще окаже психологическа помощ на жертвите на изтезания и ще предостави убежище на преследваните беларуси. „Ще създадем механизъм за събиране на доказателства срещу тези, които нарушават правата на човека. Ще дойде ден, когато ще бъдат подведени под отговорност. Ще дойде ден, когато народът на Беларус ще може да живее в условия на демокрация, свобода и върховенство на закона“, добави министърът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1790
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1692
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1895
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1842
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.