Берлин предоставя 21 млн. евро на опозицията в Беларус

Германия предоставя 21 млн. евро за програма в подкрепа на опозицията в Беларус, заяви външният министър Хайко Маас по време на онлайн конференцията „Солидарност с Беларус“. Властите в Германия приеха план за действие в подкрепа на опозицията в Беларус. Става въпрос за предоставяне на убежище и стипендии и подкрепа за независимите медии, заяви по-рано днес канцлерът Ангела Меркел. „Бъдете сигурни, че Германия и ЕС са на ваша страна. Ние въведохме санкции срещу Лукашенко и неговия режим. И разработихме план за действие „Гражданското общество на Беларус“ на стойност до 21 млн. евро“, каза министърът в обръщението си към беларуската опозиция. Ще бъдат предложени стипендии на студенти, които са изключени заради участието им в протестите. Ще бъдат подкрепени независимите медии. Германия ще окаже психологическа помощ на жертвите на изтезания и ще предостави убежище на преследваните беларуси. „Ще създадем механизъм за събиране на доказателства срещу тези, които нарушават правата на човека. Ще дойде ден, когато ще бъдат подведени под отговорност. Ще дойде ден, когато народът на Беларус ще може да живее в условия на демокрация, свобода и върховенство на закона“, добави министърът.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Екоминистърът освободи директора на РИОСВ-Бургас

  • 22 Юни 2021
  • 136
Шефът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е освободена от длъжност. Причината е издадена от нея заповед, с която се премахва абсолютната забрана за строителство на защитена зона.

Предстои Биле фест - празникът на билките на о-в Света Анастасия

  • 22 Юни 2021
  • 130
В дните от 24 до 27 юни, остров Света Анастасия ще бъде домакин на вече традиционния за мястото Биле фест. В духа на Еньовден - Острова, ще посрещне своите гости с ритуали за здраве и плодородие, интересни гости, музикални изпълнения и работилнички.

Търсят се доброволци за две от новите социални услуги

  • 22 Юни 2021
  • 126
Става дума за едни от най-специалните и усмихнати деца, посещаващи две от новите социални услуги – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания и техните семейства в Приморски парк и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства на ул. „Вардар“.

Спорт на макс – от плажен волейбол до ветроходство, фехтовка, футбол и триатлон

  • 22 Юни 2021
  • 131
С настъпването на летния сезон драстично се увеличава броя на спортните мероприятия на територията на Община Бургас. Всяко от тях ще донесе на участници и зрители множество емоции, с повишен адреналин.

Успешни финали за двойките на КСТ“ Бургас 1975“ на международен турнир във Варна

  • 22 Юни 2021
  • 129
Изключително успешно представяне и много златни купи спечелиха топ двойките на Клуб по спортни танци „Бургас 1975“ на международното състезание по спортни танци Varna Summer Dance.