« октомври 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Според проучване модерните технологии водят до стрес и безпокойство

Според проучване модерните технологии водят до стрес и безпокойство. Изследването е на университета в Тел Авив и твърди,че многото време, прекарано в социалните медии или в общуване чрез мобилни телефони, води до повишен шанс за болка в челюстта и мускулите на устата, скърцане със зъби, проблеми със съня, умора и сънливост. Участниците са изследвани за нивата на стрес и напрежение през деня, склонността към събуждане през нощта, нуждата от непрекъснат достъп до мобилния телефон, скърцането със зъби и болки в челюстта. Изводите на учените са, че 54% от потребителите на смартфони се събуждат често посред нощ.Освен това половината от светските респонденти (50%) изпитват умерено до високо ниво на стрес, свързано с мобилния телефон, в сравнение с едва 22% сред представителите на другата група. Според учените, „В днешно време хората живеят с чувство за СПН (страх от пропускане на нещо) и затова искат да бъдат постоянно он-лайн, за да знаят “какво е новото“ във всеки момент. Тази нужда естествено създава нарастваща зависимост от мобилните телефони, което води до чувство на стрес и безпокойство. „Някой може да напише нещо в социалните медии, а аз ще го пропусна и няма да бъда в течение“, е тревожната мисъл, която предизвиква стреса.Други изследвания също потвърждават, че „пандемията с проблеми, свързани с психичното здраве като депресия, злоупотреба с различни вещества, посттравматичен стрес и дори самоубийства“ са сред страничните ефекти на пандемията на коронавируса.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

19 късометражни ленти от цял свят ще бъдат показани на фестивала „Карантината“ в Бургас

  • 05 Окт 2022
  • 193
С вход свободен, V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, с партньорството на Община Бургас, отправят покана към всички любители на седмото изкуство.

На вниманието на бургаския бизнес: Днес отварят процедура в помощ на малки и средни предприятия

  • 05 Окт 2022
  • 187
Процедурата по Национален план за възстановяване и устойчивост, която е за получаване на безвъзмездни средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”, ще бъде обявена днес, 05.10.2022 г.

Орлин Горанов и Маргарита Хранова представят песни от „Златният Орфей“ в Операта

  • 05 Окт 2022
  • 169
За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес, е създаден новият проект на Държавна опера – Бургас – „Златните песни от "Златният Орфей", който е фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортен комплекс "Слънчев бряг" своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7‐и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера.

РУО – Бургас организира поредица от инициативи за Деня на учителя

  • 04 Окт 2022
  • 344
По повод Международния ден на учителя – 5 октомври, Регионалното управление на образованието - Бургас стартира кампания, чиято цел е да сложи фокус върху важността на труда на учителя и това, че всеки преподавател е важен.

Нов сайт показва какви са ползите от използването на геотермална енергия

  • 04 Окт 2022
  • 364
Нов интернет сайт представя принципа на отопление и охлаждане на сгради с геотермална енергия. Той е разработен в рамките на проекта на Община Бургас „Внедряване на ВЕИ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителна инсталация в детска ясла №3, гр. Бургас“.