Една трета от руснаците не се интересуват от политика

Всеки трети руснак не се интересува от политическите процеси в страната. Точният им процент е 27, като това е най-високият показател от 1990 г. досега. Данните са от представително социологическо проучване на „Левада-център“. Еднакво равнодушни са представителите на всички възрастови групи. Почти половината от запитаните са заявили, че внимателно следят политиката в страната, но нямат намерение да участват активно в нея. Едва 3 на сто участват в политическия живот. В „голяма“ и „много голяма“ степен от политика се вълнуват едва 10% от младежите на възраст между 18 и 24 години. При възрастните този процент е 14. По данни на проучването, 24 на сто от анкетираните смятат, че могат да влияят на решенията, вземани от властта на страната. 74% са на противоположното мнение. В отговор на въпроса за отношението между държавата и населението 68% са отговорили, че държавата е длъжна да обезпечи достоен живот на гражданите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 51
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 50
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 111
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 104
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 83
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.