Стрелба в училище в Тенеси, най-малко един убит

Полицията уби гимназист в Ноксвил, щата Тенеси, който откри огън по органите на реда в баня в кампуса и рани техен служител. Раненият полицай в сериозно състояние след операция в местна болница, но се очаква да оцелее. Стрелбата, която избухнала следобед в града, е поредният подобен случай в САЩ от средата на март. Най-малко един човек е загинал, а полицай е ранен при стрелба в гимназия в град Ноксвил, в американския щат Тенеси. Около 15 часа местно време силите на реда са извикани в гимназията Остин-Изток Магнит заради стрелба. Когато отиват на мястото откриват, че в образователния център има въоръжено лице, което е открило огън при приближаване на агентите. Той успял да рани един от членовете на екипа, пристигнал на мястото. Нападателят е убит при стрелбата, а друг е бил арестуван до приключването на разследванията. Раненият полицай е откаран в болницата, където е стабилизиран и е без опасност за живота. По-късно местното бюро за разследване публикува на уебсайта си информация, че стрелбата е открита от един от учениците в същата гимназия. Предполагаемият извършител се криел в тоалетната и открил огън, когато полицията се опитала да влезе. Един полицай отвърнал на огъня и заподозреният е починал на място, се казва в доклада. През последните седмици САЩ преживяха редица престрелки, които доведоха до решението на президента Джо Байдън да обяви поредица от мерки с ограничения, за да спре насилието с огнестрелно оръжие и да поиска Конгресът да спре да толерира проблем, който описва като „международен позор“. Според данните, предоставени от Байдън преди четири дни, 106 души умират от огнестрелни оръжия всеки ден в САЩ, всеки месец има 53 убийства на жени, извършени с пистолет, а въоръженото насилие влияе много повече върху тъмнокожото и латиноезичното население, според него.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 171
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 133
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 124
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 137
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 256
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.