« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протести в САЩ след ново убийство на чернокож от полицията

  • 05 Юни 2021
Минеаполис стана сцена на протести втора поредна нощ след ново убийство на чернокож от полицията в града в северния американски щат Минесота, предаде Асошиейтед прес. Това стана малко повече от година след смъртта при полицейски арест в Минеаполис на Джордж Флойд, предизвикала вълна от протести в цялата страна срещу полицейското насилие и расизма. На снимки се виждат подпалени боклукчийски кофи на улицата и изпратени на място полицаи след бдение за Уинстън Буги Смит младши. Полицията съобщи за нанесени щети по сгради и кражби от магазини след убийството на 32-годишния чернокож. Девет души са били арестувани за участие в безредици, нападения, палежи и увреждане на собственост. В четвъртък Смит открил огън по двама полицаи, дошли да изпълнят заповед за ареста му. След това те го застреляли в паркирана кола. Роднини и приятели описаха Смит, баща на три деца, като човек, който често бил тормозен от полицията. Те поискаха прозрачно разследване и призоваха всички, които може да имат видеозапис на убийството, да го представят. Полицията била издала заповед за ареста на Смит, след като той не се явил на 19 май на съдебно заседание, на което трябвало да бъде произнесена присъдата срещу него за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, пише в. "Ню Йорк пост". Преди това мъжът бил пледирал виновен по повдигнатото му обвинение. През 2017 г. Смит бил осъден за грабеж при утежняващи вината обстоятелства и нямал право да притежава огнестрелно оръжие. Ако е бил задържан жив, мъжът е можело да бъде върнат обратно в затвора. Смит е бил задържан общо няколко пъти за различни нарушения, пише "Ню Йорк пост". Убийството бе извършено в момент, когато обстановката в Минеаполис е напрегната след смъртта на Джордж Флойд през май миналата година и застрелването на друг чернокож - Донте Райт, от полицай в близкия град Бруклин Сентър преди два месеца, отбелязва Асошиейтед прес. В сряда бившият бял полицай, причинил смъртта на Флойд при арест, поиска да бъде освободен условно от затвора, като бъде приспаднато времето, което вече е прекарал в ареста. Прокуратурата от своя страна настоя Дерек Шовин да остане зад решетките 30 години. В съдебни документи 45-годишният Шовин казва, че е допуснал грешка, воден от добри намерения. Той иска да бъде взето предвид и чистото му досие. Източник Дарик

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 100
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 115
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 126
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 141
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 116
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение