Старт на UEFA EURO - 2020

Стадиони из целия континент ще приемат двубоите, в които 24 тима ще се борят за трофея. УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 различни града в 11 страни, в чест на 60-ата годишнина на турнира. Амстердам, Баку, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург и Севиля са градовете, в които между 11 юни и 11 юли ще се проведат двубоите. Фубол по време на пандемия: COVID мерки Събитието ще протече при специфични правила, одобрени от Изпълнителния комитет на УЕФА. Те регламентират как да се процедира при случай на зараза в националните отбори или сред съдиите. А това е напълно възможно, защото в UEFA EURO 2020™ участват 24 отбора в 6 групи, които ще играят 51 мача в 11 града. Рискът се увеличава и от факта, че мачовете ще бъдат в различни държави. Редица ограничителни мерки се въвеждат и за зрителите на стадионите. Най-общо включват носене на маски, дистанция, забрана за физическите контакти, например пламенните прегръдки при отбелязване на гол. Оттук нататък мерките се различават в зависимост от града домакин и ограниченията в допустимия брой на зрителите, наложени от местните власти. Само в Будапеща стадионът ще бъде изцяло пълен. В Баку и Санкт Петербург стадионите ще напълнят половината от капацитетите си. В Копенхаген ще се допускат 25 000 зрители вместо обичайните около 38 000. На останалите места капацитетът варира от 22 процента (Мюнхен) през 25 процента (Лондон, Глазгоу, Букурещ, Амстердам, Рим) до 30 процента (Севиля). На футболните запалянковци се препоръчва и да проверят и каква документация за COVID-19 трябва да носят при пристигането на стадионите. Всеки град домакин има специфични изисквания. На места ще е достатъчен резултат от тест за коронавирус, на други - сертификат за ваксинация или документ за прекарана инфекция, а на трети места разпоредбите са различни за местните и чуждестранните запалянковци. Всичко това подлежи на промяна, ако ситуацията с пандемията в дадена страна домакин се подобри или влоши. Източник: БТА, gong.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Екоминистърът освободи директора на РИОСВ-Бургас

  • 22 Юни 2021
  • 138
Шефът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е освободена от длъжност. Причината е издадена от нея заповед, с която се премахва абсолютната забрана за строителство на защитена зона.

Предстои Биле фест - празникът на билките на о-в Света Анастасия

  • 22 Юни 2021
  • 132
В дните от 24 до 27 юни, остров Света Анастасия ще бъде домакин на вече традиционния за мястото Биле фест. В духа на Еньовден - Острова, ще посрещне своите гости с ритуали за здраве и плодородие, интересни гости, музикални изпълнения и работилнички.

Търсят се доброволци за две от новите социални услуги

  • 22 Юни 2021
  • 127
Става дума за едни от най-специалните и усмихнати деца, посещаващи две от новите социални услуги – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания и техните семейства в Приморски парк и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства на ул. „Вардар“.

Спорт на макс – от плажен волейбол до ветроходство, фехтовка, футбол и триатлон

  • 22 Юни 2021
  • 132
С настъпването на летния сезон драстично се увеличава броя на спортните мероприятия на територията на Община Бургас. Всяко от тях ще донесе на участници и зрители множество емоции, с повишен адреналин.

Успешни финали за двойките на КСТ“ Бургас 1975“ на международен турнир във Варна

  • 22 Юни 2021
  • 133
Изключително успешно представяне и много златни купи спечелиха топ двойките на Клуб по спортни танци „Бургас 1975“ на международното състезание по спортни танци Varna Summer Dance.