Осъдиха румънски политик, използвал партийните субсидии за лични цели

Бивш касиер на сега опозиционната Социалдемократическа партия (СДП) в Румъния бе осъден окончателно на 5 години затвор, заради това, че е използвал партийната субсидия, за да си купи недвижим имот, съобщава в. "Ромъния либера". През 2018 г. Мирча Драгич, който е отговарял за управлението на средствата на СДП, е използвал сумата от 380 000 евро от партийната субсидия, за да си купи недвижим имот в квартал Пипера в град Волунтари, окръг Илфов, посочва обвинението. Румъния обезщетява и децата на бившите политически затворници, преследвани преди 1989 г. Петчленен съдебен състав на Върховния касационен съд потвърди в четвъртък присъдата и Драгич бе отведен от полицаи за изпълнение на наказанието. Бившият ковчежник на СДП няма да има право да бъде избиран на обществена длъжност за период от три години, няма право да заема длъжност в институция, която упражнява държавна власт, както и длъжност, на която се изпълняват функциите, от които се е възползвал при извършването на престъплението. Съдът постанови също от Драгич да бъде конфискувана сумата от 19 000 евро. Социалдемократическата партия не се конституира като ищец по делото.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Бургас ще отбележи Международния ден на Черно море

  • 25 Окт 2021
  • 118
С изложба на открито, творчески конкурс и водолазна акция Бургас ще отбележи Международния ден на Черно море на 31 октомври. Атрактивната програма е с две локации КЦ “Морско казино“ и Моста.

Утре - втора премиера на "Севилският бръснар" в залата на бургаската опера

  • 25 Окт 2021
  • 135
Премиерата на "Севилският бръснар" премина с изключителен успех. Втората премиера е утре, 26-и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера. Неостаряващата максима на Шекспир: "Всичко е добре, когато завършва добре" се себедоказа с премиерния спектакъл на "Севилският бръснар".

Фармацевтите съдят НС и МС

  • 25 Окт 2021
  • 105
Българският фармацевтичен съюз (БФС) заведе колективен иск от името на своите членове срещу Народното събрание и Министерския съвет. Искът е заради дискриминация.

Слаб улов на Ченгенето тази есен

  • 25 Окт 2021
  • 107
Слаб улов за рибарите от Ченгене скеле тази есен. В мрежите им се лови чернокоп, но в малки количества, по 2 - 3 килограма на ден.

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 393
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.