« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Европейската комисия иска екологично образование в училищата

Освен чисто екологичните плюсове за континента Европейският зелен пакт ще осигури обучения за придобиване на уменията, необходими за прехода. Интересът на младите хора към климатичните промени е от голямо значение за да се случат зелените политики. Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов посочи че предстои цялостна трансфотмация на икономиката „Ние досега използвахме линейния модел –добива се нещо, използваш го и хвърляш, а сега той ще бъде заменен от кръговия модел - добиваш нещо, използваш и рециклираш. Управляваш малкия отпадък, който остава. Това цели намаляване на енергията, която се използва, увеличаване на жизнения цикъл и намаляване на въглеродните емисии в атмосферата. ЕС въведе климатичния закон и съвсем наскоро предложи законодателни промени в няколко области“, посочи евродепутатът. За да се случат всички тези промени в бъдеще е важна ролята на младите хора. „Те са много чувствителни по въпросите какъв въздух дишат, каква храна ядат и каква вода пият, затова смятам че именно младите са носители на промените. Подобен род образование е от полза, за да се осъзнаят големите цели, защото ако добиваме енергия по същия начин може би бихме живеели по-богато, но със сигурност децата на нашите деца биха търпяли щети. Образованието е важно, за да се осмислят големите цели за отцеляването на планетата“, допълни още Витанов. Повишаване на екологичното образование сред младите хора е една от целите на Българска фондация Биоразнообразие. От години те работят по различни проекти, които целят именно това. Последният такъв е международен и се нарича gameon и цели да въвлече младите именно в проблемите на климата. Радостина Ценова от фондацията допълни, че от години финансират студентски дипломни работи и докторски дисертации на екологична тематика. "Целта е в последствие направените изследвания и трудове да могат да се използват в практиката“, каза Ценова. В пространството наречено Симбиотично по-малките деца биват привлечени от интересна експозиция, която разказва за биологичното разнообразие на Атанасовско езеро и как да го опазим. Според Ценова интересът на младите към климатичните промени трябва да се провокира по различни начини.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 138
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 126
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 133
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 103
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 120
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.