Елизабет Втора ще съди принц Хари

  • 23 Авг 2021
Британската кралица Елизабет Втора е инструктирала помощниците си да изготвят план за съдебен иск, в случай че изявленията на нейния внук принц Хари или американската му съпруга Меган Маркъл бъдат счетени за клевета, съобщи в. "Сън".Британският таблоид на свой ред се позовава на неназован източник от Бъкингамския дворец. "Чувството на самия връх [на кралското семейство] е, че всичко си има граници. Нейно Величество е ядосана от постоянните нападки. Хари и Меган ще бъдат информирани, че повтарящите се атаки повече няма да бъдат толерирани", казва източникът. По думите му "екип от адвокати на кралското семейство се консултира с фирми, специализирани по въпросите на клеветата и поверителността. Във фокуса са мемоарите, над които принц Хари е започнал работа според съобщения от миналия месец. По-малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз обеща за първи път да разкаже подробно за своите "преживявания, приключения, загуби и житейски уроци, които са го оформили като личност". Книгата трябва да бъде публикувана в края на 2022 г. от американското издателство "Пенгуин Рандъм Хаус". "Ако някой е посочен в книгата и е обвинен пряко в нещо, това може да се счете за клевета и нарушаване на правото на неприкосновеност на личния семеен живот", казва източникът. Той допълва, че предупреждение може да бъде изпратено и до издателството. В. "Сън" отбелязва, че от Бъкингамския дворец са отказали да коментират публикацията. Принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл преди повече от година обявиха намерението си да се откажат от статута си на високопоставени членове на британското кралско семейство и да станат финансово независими. Промените влязоха в сила на 31 март 2020 г. От този ден двойката загуби възможността официално да представлява кралица Елизабет Втора по време на пътувания, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлата Техни Кралски Височества. Впоследствие принц Хари и Меган Маркъл дадоха няколко скандални интервюта, обвинявайки членове на кралското семейство и обкръжението им в расизъм и безразличие към проблемите им. В същото време те не посочиха нито едно име. След като спряха да получават бюджетните средства, на които имаха право като членове на кралското семейство, принц Хари и Меган Маркъл сключиха договори със стрийминг платформите Спотифай и Нетфликс за продуциране и създаване на аудио и видео съдържание.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 19
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 32
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 63
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 77
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 68
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: