Четири куршума прекършиха крилете на Тупак

  • 13 Сеп 2021
Лас Вегас, 7 септември, 1996 година.Тупак Шакур празнува рожден ден на свой партньор, след което гледа мача на Брус Селдън и Майк Тайсън в "MGM Grand" (Тайсън побеждава без много да се поти), и се връща в хотелската си стая за малко. После с хората му се качват на черно BMW 750iL и отпрашват към клуб "662". Към 23 часа на булевард "Лас Вегас" ги спират полицаи с мотоциклети заради високата музика и липсата на регистрационни табели. Оказва се, че са в багажника и ги пускат. Малко по-натам, при "Фламинго роуд" и "Ковал Лейн", на знак "Стоп" до колата на Тупак застава последен модел бял кадилак. Тупак се е показал през люка на покрива и маха на фенки. В следващият миг неизвестен го улучва с четири куршума в него - в ръката, бедрото и два в гърдите. Златните вериги около врата му са напоени с кръв. Рапърът е откаран в Университетския медицински център в Невада, където е упоен и поставен на животоподържащи системи. На 13 септември в 16 часа и 3 минути е обявена смъртта на най-великия рапър в историята. Години по-късно, през 2014-а полицай се сети да разкаже пред сайта TMZ, че е бил свидетел на последните секунди от живота на изпълнителя. Той попитал умиращия кой го е убил. "Майната ти", отвърнал Тупак и това били последните му думи. Четвърт век откакто го няма, името му продължава се произнася с благоговение от феновете на рапа, който е част от хип-хоп културата. По света са продадени над 120 милиона копия от неговите албуми, а в САЩ над 41 милиона копия. Списание "Rolling stone" го определя за 86-ия най-велик музикант на всички времена. Той и Снуп Дог се считат за двамата най-големи рапъри на 90-те години.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 44
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 66
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 59
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 66
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 68
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.