« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България се противопостави на понятието "джендър" в ЕС

Служебният кабинет е излязъл с обструктивна позиция на форум в Европейския съюз във връзка с понятието „джендър“. Това става ясно от стенограма от правителственото заседание на 20 октомври. На него правосъдният министър Янаки Стоилов представя Доклад относно одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“Един от обсъжданите въпроси на форума бил свързан с правата на детето. „България посочи в съответствие с мандата, който гласувахме, че отдава приоритетно значение на защитата на правата на децата, закрилата и подкрепата изискват всички органи и служби да работят координирано, поставяйки детето и неговия най-добър интерес в центъра на своите действия. Заяви, че може да подкрепи текста на проектозаключенията, но същевременно прави декларация във връзка с формулировката „gender inclusiveness“ или приобщаване на половете, припомняйки, че през 2018 г. българският Конституционен съд е приел решение, в съответствие с което изразите, съдържащи понятието „джендър“ се отнасят само и единствено до двата пола – мъжки и женски. Поиска тази декларация да бъде включена в протокола от съвета“, добавя правосъдният министър.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 142
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 143
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 114
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 115
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 225
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.