« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Google е премахнал над 1,7 млрд. реклами през 2016 година

Google е премахнал над 1,7 млрд. реклами през 2016 година, по-голямата част от които са били спонсорирани линкове, банери и носители на фалшива информация. Това е двойно увеличение в сравнение с предходната 2015 година. Драстичното увеличение на изтрити реклами се дължи отчасти и на разширения мащаб при прилагането на политиката за премахване на рекламни съобщения. Например, през май Google поведе война срещу измамните схеми за привлекателни на пръв поглед бързи кредити. В резултат на това бяха блокирани близо 5 милиона реклами, засягащи ипотечни и студентски кредити, кредитни карти и др., а срещу близо 8 000 сайта, предлагащи подобни услуги, бяха „предприети действия”, но от компанията все още отказват да дадат информация какви точно са били те. От екипа на най-голямата търсачка в света уточниха още, че не всички от тези 1,7 милиарда реклами са достигнали въобще до интернет пространството. Много от тях са били отхвърлени като легитимни още по време на процеса за одобрение, който включва оценката и на компютър, и на човек. Именно на комбинацията от технология и човешки ум компанията дължи свалянето на такъв голям брой рекламни съобщения. От Google уточняват, че човешката преценка е най-желана в случаите, в които става дума за таблоидни клюки и фалшиви новини, тъй като поне за момента човешкият ум забелязва по-добре измамната информация в тях. Другите видове премахнати реклами влизат в категориите „Измамни фармацевтични лекарства” (незаконни продукти, невярни или подвеждащи здравни твърдения, билкови и хранителни добавки с неодобрени фармацевтични съставки, федерално неодобрени продукти на пазара, представяни като безопасни, или продукти, които се представят за други). В много страни Google е забранил рекламирането на аборта заради конкретното държавно законодателство. 68 млн. подобни съобщения за били премахнати от търсачката).  В категория „Отслабване” са били засегнати 80 млн. реклами и 47 000 сайта с фалшиви данни и методи за отслабване. Множество т.нар. „Селфкликинг адс” (реклами, при които се генерират кликания от самите създатели) също са били блокирани. /БГНЕС http://www.nationalgeographic.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 144
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 141
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 141
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 131
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 157
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.