« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отбелязваме часа на Земята

„Загаси светлините, отвори очи за планетата!”, под това мото за десети път ще отбележим най-големия празник за природата - Часът на Земята. На 25 март милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света ще загасят светлините в продължение на един час, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Часът на Земята и тази година ще прекоси България по време на световната си обиколка на 25 март. 96 български общини ще се включат в инициативата, като мероприятия ще се проведат в редица градове в страната - Бургас, Белослав, Казанлък, Каварна, Хасково, Малко Търново и други. 17 обекта в София ще бъдат затъмнени по повод кампанията. Между 20.30 и 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на фасадите на емблематични сгради. През 2017 г. изменението на климата отдавна е факт. Въпросът е как може да се справим с него. Докато Западна Европа повече от десетилетие полага усилия да се откъсне от изкопаемите фосилни горива и енергийната зависимост, то страните от източната част на континента, включително и България, значително изостават. „Загаси светлините, отвори очи за планетата” - означава ясно да прогледнем за всички последици от нашите действия. Целта е не да се отказваме да действаме и да водим модерен начин на живот, а да го правим разумно. Или казано метафорично – да не вадим очи, в желанието си да изпишем вежди. Ако човек знае например, че върховото потребление на електроенергия е във вечерните часове, може по-добре да планира деня си, така че не само да спести пари, но и да помогне за по-чиста околна среда. Часът на Земята започна от Сидни. Началото на каузата „Часът на Земята“ е поставено през 2007 г. в Австралия, като инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 103
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 115
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 104
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 124
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 110
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.