Стивън Хокинг: След 100 г. Земята ще е непригодна за живот

Световноизвестният физик и нобелист Стивън Хокинг смята, че повишението на температурите на планетата след 100 години ще направят живота на нея невъзможен. През ноември 2016 г. Хокинг заяви, че до настъпването на момента, в който условията на планетата ни ще направят живота на човека на нея невъзможен, остават около 1000 години. Наскоро, обаче, именитият физик и нобелист коригира срока десетократно. В документалния филм "Експедиция към новата Земя" на БиБиСи, който излиза през това лято, ученият заявява, че Човечеството трябва да търси нови места за живеене, ако иска да оцелее. При това, времето, което ни остава, е съвсем малко по космическите стандарти - не повече от стотина години. Причина планетата ни да стане негодна за обитаване, според него, са изменението на климата и пренаселеността. От тези фактори ще произтекат и други, като глад и масови епидемии. Ученият е напълно парализиран, вследствие амиотрофична склероза или болестта на Лу Хериг. През 1985 той загубва и способността си да говори, вследствие на прекарана тежка пневмония и общува с помощта на специално създаден за него компютърен гласов синтезатор. В последните месеци Хокинг настойчиво повтаря, че човечеството трябва да намери "Планета Б", като на първо време подходящи за целта са Луната и Марс, на които хората да основат свои колонии. "Не мисля, че ни остават 1000 години на тази крехка планета", добавя ученият. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 10
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 26
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 59
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 71
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 63
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: