« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

"Война" на шестима срещу един в Квебек

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че отива на срещата на върха на Г-7 в Канада, "за да се бори за страната ни по търговията", цитират го световните агенции. "Имаме най-лошите търговски сделки, сключвани някога", допълни той в Туитър днес. Коментарът на Тръмп бе направен на фона на засилващите се страхове от търговските спорове между САЩ и партньорите им в Северна Америка и Европа и в навечерието на срещата на Г-7 в Канада, която започва днес. САЩ наложиха мита за Канада, Мексико и ЕС, които от своя страна обявиха ответни мерки. Тръмп заяви също, че Франция и Канада налагат на САЩ "тежки мита" и издигат нетарифни бариери пред търговията. "Моля кажете на премиера Трюдо и на президента Макрон, че те облагат САЩ с тежки мита и създават нетарифни пречки", написа Тръмп в Туитър. Той добави, че очаква да се срещне с тях с нетърпение форума на върха на Г-7. Защо ЕС и Канада не информират обществеността, че дълги години са налагали мащабни тарифни и нетарифни бариери срещу САЩ. Абсолютно нечестно срещу нашите фермери, работници и компании. Отменете митата и бариерите си или ще получите повече от ответен удар, закани се Тръмп. На журналистически въпрос дали проблемът с Тръмп е, че "не го е грижа дали ще бъде изолиран", френският президент Еманюел Макрон отвърна: "Казвате, че президентът на САЩ хич не го е грижа. Може и така да е, но никой не е вечен. Шестте страни от Г-7 без САЩ взети заедно са по-голям пазар от американския." Той припомни разногласията с американския президент за промените в климата, иранското ядрено споразумение и въведените мита върху вноса на стомана и алуминий от европейски страни в САЩ. Макрон увери пред френски журналисти, че тези спорове са възможност за пресъздаване на Европа. Има слаби надежди, че срещата на Г-7 ще помогне за отслабване на ескалацията и ще даде възможност на страните да предотвратят пълномащабната търговска война. В подготвителната среща преди началото на форума ще участват освен Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, британският министър-председател Тереза Мей, новият италиански премиер Джузепе Конте и председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 211
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 245
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 194
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 241
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 210
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.