« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп: Всички сме виновни за лошите отношения с Русия

Предишните американски президенти са били глупаци и никой не бива да се съмнява в победата му на изборите през 2016 г. - това бе посланието на президента на САЩ Доналд Тръмп на съвместната пресконференция след края на първите работни преговори с руския му колега Владимир Путин. "Отношенията ни никога не са били толкова лоши, но това се промени преди четири часа", каза той, а на въпрос от репортери дали Русия "изобщо е отговорна за нещо", отвърна: "Държа отговорни и двете държави. Мисля, че САЩ се държаха глупаво, всички се държахме глупаво, всички сме виновни." Доналд Тръмп повтори на няколко пъти и емоционално тази теза, критикувайки разследването на специалния прокурорРобърт Мюлър за руската намеса в американския политически живот и изборите от 2016 г. Той използва случая да припомни, че е победил "лесно" Клинтън, да настоява, че не е имало никакво сътрудничество на кампанията му с Москва и че няма и доказателства на тази теза. Разследването е бедствие за страната, каза Тръмп, според когото то е "нелепо". Засега в него няма нищо свързано с кампанията и нямам търпение да видя ще има ли такова, добави той. Путин бе попитан от "Ройтерс" защо американците и Тръмп би трябвало да му вярват, имайки предвид доказателствата на спеслужбите на САЩ. Вместо него първо отговори Тръмп, хвърляйки отговорността върху демократите и разочарованието им от загубата на изборите. Руският президент отвърна след него: "Относно това на кого да вярвате и на кого не – откъде ви дойде идеята, че той ми вярва и аз му вярвам? Той защитава интересите на САЩ, а аз на Руската федерация. (...) Дайте ми един факт, неоспоримо доказал участието ни. Няма и един." Руският президент напомни, че в демократичните страни, за каквито се смятат и САЩ, и Русия, подобни спорове се решават от съда. Пак там се представят и съответните доказателства. Всичко останало са твърдения на частни лица, посочи Путин. Той предложи съдействието на руските следствени органи при разследването за руска намеса в американските избори, но в замяна поиска реципрочно съдействие от страна на САЩ. Тръмп обясни, че двамата са говорили за руската намеса, защото било най-добре това да се обсъди на живо и че Путин твърдо отрича да е имало такава. На въпрос дали притежава компрометиращи материали по отношение на американския президент, руският държавен глава отвърна, че не е бил информиран за присъствието на Тръмп – тогава частно лице в Русия. По въпроса за Крим двамата президенти са останали на различни позиции, обасни Путин. Според Тръмп анексирането на полуострова било незаконно, а Путин бе категоричен, че този въпрос е приключен. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 318
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 400
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 293
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 379
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 328
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.