« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министър Горанов и кметът Николов откриха дигитален кабинет и спортен салон в Търговската гимназия

"Инвестицията, която вие правите през годините, докато се обучавате в Търговската гимназия, създава дълготраен материален актив, който ще можете да използвате цял живот и той няма да губи своята стойност". Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов при откриването на новия дигитален кабинет "Счетоводна къща" и спортен салон на Професионалната търговска гимназия в Бургас днес. Мащабната реконструкция на образователната и спортна инфраструктура на елитната бургаска гимназия бе реализирана по проекта на Община Бургас "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. "След като директорът на гимназията Павел Чепов подготви един наистина много амбициозен и качествен проект, ние го подкрепихме, защото бургаската Търговска гимназия всяка година ни дава поводи за гордост с успехите на своите възпитаници, както в сферата на образованието, така и на спорта", разясни кметът Димитър Николов. Според него новоизграденият физкултурен салон може да се използва, освен за нуждите на училището, и за домакинства на различни спортни състезания на регионално и национално ниво. Министър Горанов не скри одобрението си към новия дигитален кабинет "Счетоводна къща", оборудван с модерна мултимедийна и компютърна техника за провеждане на практически интерактивни занимания. Фирма, специализирана в разработването и предлагането на иновативни счетоводни програмни продукти, е предоставила лицензиран счетоводен софтуер, чрез който учениците вече се обучават. Счетоводният софтуер е инсталиран в оборудвана зала "Счетоводна къща". Днес пред министър Горанов ученици от гимназията направиха показно как се работи с Модули "Склад Про", "ТРЗ и Личен състав Про" и модул "Делта Про". Финансовият министър не пропусна да ги препита и да им разясни какви са стъпките, за да станеш успешен финансист. "Стопанските науки, особено тези в стопанската отчетност, са в основата на всяко успешно бизнес начинание. И тези от вас, които още от ранна възраст придобиват уменията да търсят причина и следствие, актив и пасив, приход и разход, баланс в живота си между спорта и интелектуалното развитие, те ще бъдат успешни не само като граждани, но и като служители, стопански ръководители. Нека обучението ви в Търговската гимназия да е първи етап от успешната Ви кариера на мениджъри, финансови управленци. Бъдете здрави, успешни и винаги да Ви излиза сметката", каза в заключение министър Горанов. Новите придобивки на гимназията освети отец Стелиян. На откриването присъстваха зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, директорът на РУО Виолета Илиева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 207
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 239
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 191
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 235
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 206
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.