Русия ще контраатакува ЕС заради последните санкции

Русия се запазва правото на ответни мерки по отношение на въведените нови санкции на Европейския съюз срещу ръководството и сътрудници на Главното разузнавателно управление заради делото "Скрипал". Това се посочва в официално изявление, публикувано на интернет страницата на руското министерство на външните работи, предаде БНР. "Върху нашите сънародници беше изпробван наскоро изобретеният от Европейския съюз механизъм, който уж цели противодействие на използването и разпространението на химическо оръжие", пише още в изявлението. В него се твърди, че предявените на Русия и нейните граждани обвинения по делото "Скрипал" не издържат критика. Министерството подчертава, че разгърнатата от британските власти информационна кампания преследва преди всичко вътрешнополитически цели. "Показателно е, че новият й изблик съвпадна с поредната кризисна вълна на преговорите за "Брекзит"", се посочва в документа. В понеделник, Съветът по външни въпроси на Европейския съюз прие първите санкции в рамките на новия режим по химическите оръжия. Под ограничителните мерки попаднаха 9 физически лица, сред които наскоро назначеният началник на военното разузнаване вицеадмирал Игор Костюков (на снимката вляво от Владимир Путин) и обвинените от Лондон за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Руслан Боширов и Александър Петров. Изданията Bellingcat и Insider твърдят, че истинските им имена са съответно Анатолий Чипига и Александър Мишкин и че двамата са агенти на руското военно разузнаване. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 3 март с вход свободен в бургаските музеи

  • 28 Фев 2020
  • 228
На 3 март - Деня на Освобождението на България, бургаските музеи, Галерия "Петко Задгорски" и изложбената зала на Дружеството на бургаските художници ще  бъдат отворени за посетители и с вход свободен.

"Има такъв народ" на Слави Трифонов внесе документи за регистрация

  • 28 Фев 2020
  • 205
Новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ" внесе в Софийския градски съд документи за регистрация, съобщава БГНЕС. Партията се обявява за мажоритарна избирателна система и намаляване на броя на депутатите наполовина.

Ердоган спря социалните мрежи в Турция

  • 28 Фев 2020
  • 206
Интернет обсерваторията NetBlocks разкрива, че след събитията в Сирия, при които има кнфлект между турската и руската армия, Ердоган е блокирал всички социални мрежи в страната.

Стотици мигранти вече се насочват към България

  • 28 Фев 2020
  • 208
Стотици мигранти пристигат в Одрин, където се пресичат границите на Турция с Гърция и България. Жени, мъже и деца пристигат на групи.

Бургас ще бъде домакин на Световната среща по конгресен туризъм през 2021

  • 28 Фев 2020
  • 170
Бургас е избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм през 2021 г./ BSB Conference World Summit 2021/.