« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стотици милиони ще струва на руската ВТБ ”българската измама” с Виваком

Става дума, че е извършена сделка, при която „ВТБ Капитал“ продава на самата себе си на силно занижени цени. Сделката дори бе обявена за успешна. Това съобщава руското издание infopressa.com. На 14 май 2019 година по време на открито заседание на съда в Лондон бяха оповестени сензационни разкрития. Техен източник бе г-жа Джойслин Бенет, в качеството си на свидетел. Г-жа Бенет е американска гражданка, която живее и работи в Швейцария. Тя е директор на компанията Leman Nominee Company Limited. Тази компания управлява голям брой фирми и тръстове, в това число и дъщерни компании на „ВТБ Капитал“. С показанията си Бенет потвърди опасенията на ищците – компаниите Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications Sarl, бенефициент на които е Дмитрий Косарев, че придобиването на Виваком е станало на незаконно организиран търг. Това те твърдят още от началото на процеса през 2016 година. Г-жа Бенет категорично е потвърдила фиктивния характер на „аукциона“, проведен от „ВТБ Капитал“. Което по същество доказва целта на аферата: да се продаде българския оператор, свързан със самата ВТБ, заедно с мениджърския екип на купувача - Viva Telecom (Luxembourg) S.A. на силно занижена цена с идеята моментално след това да се препродаде на стратегически инвеститор, но по пазарни цени. Г-жа Бенет разкрила също така, че българският бизнесмен Спас Русев, който придобил Виваком, не е имал пари за сделката и ги е получил от… „ВТБ Капитал“. Свидетелските показания на Бенет потвърждават всички досегашни съмнения, че сделката с Виваком е незаконна. Това означава пълен обрат в съдебния процес. Поради значимостта на разкритията, съдия Малдер е взела решение показанията да се направят на открито заседание, за да станат достояние на широката общественост. Припомняме, че българският оператор бе продаден през ноември 2015 г. за 330 млн евро. Реалната му цена обаче е много по-висока. Компанията Виваком бе купена от Спас Русев. Зад него в сделката обаче е стояла руската „ВТБ Капитал“. Ако делото се развие в посоката, която задават последните разкрития, то ВТБ ще се прости със стотици милиони. frognews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 66
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 75
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 84
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 86
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 84
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение