AliExpress отвори магазин в Мадрид

AliExpress отвори магазин в Мадрид Светът Снимка: Капитал
В "Али Баба и четиридесетте разбойници" след магическите думи "Сезам, отвори се!", бедният персийски дървар Али Баба се озовава в пещера със струпани от разбойници богатства – злато, скъпоценни камъни и скъпи предмети. "Съкровищата", пред които се озоваха първите посетители на постоянния физически магазин, който онлайн платформата за продажби AliExpress (част от китайската групата Alibaba) отвори в Мадрид на 25 август, бяха във формата на подарък: дронове, скутери и мобилни телефони. За да бъдат сред първите с шанс да получат подарък, много хора останаха да чакат пред мола още от предходния ден. Лайтмотивът на магазина е "По-близо отвсякога", с фокус върху желанието на компанията да "смекчи" един от най-големите си недостатъци, а именно представата за платформата като за нещо далечно и дългите срокове на доставка. Това е първият физически магазин на компанията в Европа (след Русия и САЩ) и следва логиката на продажбите. Испания е третият по значимост пазар за AliExpress. Затова и компанията определя физическия магазин като "врата към Европа". Магазинът е с размери над 740 кв. м. и се намира в intu Xanadu - най-големия мол в Мадрид, с тринадесет милиона посетители на година. Тук е и най-голямата покрита ски писта в Европа върху 18 000 кв.м. "Опитваме нови начини за по-голямо интегриране между физическите и дигиталните пространства. Искаме да предложим на нашите клиенти повече възможности, забавление и удобство при купуването" каза Уилям Уонг, генерален директор на AliExpress за Иберийския полуостров. Това е част от философията на компанията за new retail или комбинирано изживяване между онлайн и офлайн магазините. Според Алекс Барбани, директор на intu Espana, компанията - собственик на мола, "обратната" тенденция онлайн платформа да отвори физически магазин е много важен момент в търговията на дребно и търсенето на нови търговски формули. В магазина се предлагат над хиляда продукта на шейсет китайски, испански и международни марки, сред които Huawei, Samsung, Xiaomi, Cecotec, Foreo, Ecovacs, Ikohs, Roborock, Ilife. Представянето на продуктите наподобява концепцията на магазините на Apple. Показани са най-вече технологични продукти, малки домакински уреди, стоки за дома и wearables. С отварянето на магазина лансираната през 2010 г. глобална платформа за продажби онлайн изпреварва основния си конкурент Amazon. Въпреки голямата си популярност и наличието на логистични центрове те още нямат физически магазин в Испания. На испанския пазар AliExpress Plaza предлага продукти, които се намират в Испания с доставка до три дни и обслужване на испански език. Целта е както намаляване сроковете за доставка, така и увеличаване на местните доставчици. AliExpress има и споразумение и с испанската верига универсални магазини El Corte Ingles (първи в Европа и трети в света по обем на продажби). В онлайн магазина вече се продават някои от собствените модни марки на El Corte Ingles. capital.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 197
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 182
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 191
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 281
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 251
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.