Пентагонът обяви клипове на НЛО за автентични

Преди по-малко от две години в интернет се появиха клипове, на които пилоти на американския изтребител F/A-18 записват неидентифициран летящ обект. Два от клиповете са заснети в периода декември 2017 г. - мерат 2018 г., но има и такъв от 2004 г. Кадрите показват предмет със сферична форма, чийто движения са резки, бързи и непосилни за познатата към този момент технология. Следва разследване на Военноморските сили, чийто резултат Пентагонът обяви - заснетите клипове са автентични, а не плод на манипулации, съобщава в. "Вашингтон поуст". Видеата са наречени FLIR1, Gimbal и GoFast. На всяко едно от тях пилотите заснемат обект, който ги изненадва с присъствието и способностите си. Миналата седмица служител на Военноморските сили на САЩ публично нарече тези загадъчни обекти "Неидентифицирани въздушни феномени (UAP)". Въпреки това от флота разкриха, че използват този термин и за обекти, а не само за природни явления. Новото название е въведено заради масовата истерия около инициалите НЛО. "Военноморският флот обозначава обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления", казва Джоузеф Градишър, говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война. От американския флот признават още, че специалистите им не са успели да свържат заснетите обекти с нито една от познатите им военни технологии. Военни специалисти обаче коментират, че това не означава, че заснетите кадри показват извънземни "летящи чинии". Възможно е да става дума за тестването на нов свръхсекретен дрон, чието съществуване се пази в дълбока тайна. В миналото тестването на нови военни технологии често се е бъркало за извънземни. Примери за подобно нещо са тестовете на балистични ракети, изпитанията на стелт самолети и пускането на сателити. По време на Студената война е било много удобно за военните да пускат дезинформации, че хората са видели извънземни и НЛО, а не за строго секретен обект. Потребителите на социалните мрежи и феновете на конспирациите обаче отбелязват, че големите държавни агенции едва ли биха признали, че заснетите обекти са с извънземен произход. Дори и да не разберем истината, то едно е сигурно - видеата са автентични и не са правени със софтуер за видео манипулации. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 147
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 139
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 136
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 133
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 140
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.