Apple забрани да се говори лошо за Китай, Русия, Турция и Саудитска Арабия

Новата услуга за филми и сериали на Apple TV+ става все по-популярна и набира нови абонати. В опита на създателите й да са максимално политически коректни обаче, днес стана ясно, че компанията от Купертино е предупредила всички създатели на съдържание за нейната услуга да не включват сцени, които по някакъв начин могат да "засегнат китайските власти". Към списъка с държави, които не трябва да бъдат засягани, се включват още Турция, Саудитска Арабия и Русия. Тези страни не бива да бъдат показвани в лоша светлина, а ако има такива сцени, то Apple може да откаже излъчването им или да ги изреже. Причината изглежда е далеч от политиката, поне според режисьора Джад Апатоу, получил предупреждението. Според него Apple са притеснени да не би съдържанието, излъчено през тяхната платформа, по някакъв начин да повлияе на продажбите им. "Не казвайте, че Турция е лоша, продаваме доста часовници там. Не казвайте, че в Саудитска Арабия убиват журналисти, ние продаваме много iMac там. Не казвайте нищо и за Русия - там пазарът на iPad е много голям", написа в своя Twitter акаунт известният режисьор, сценарист и продуцент. В крайна сметка официално становище по въпроса от Apple за сега няма и само можем да гадаем на какво се дължи това желание за цензура. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

МОТ постигна споразумение за заплатата за издръжка

  • 19 Мар 2024
  • 30
Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за заплатата за издръжка.

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 105
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 84
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 86
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.