« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Йончева: Ако Асад падне, бежанците ще ни пометат

Ако досега големите сили водеха прокси война на територията на Сирия и финансираха и обучаваха умерени различни групировки, сега съвсем открито за публиката са въвлечени в конфликта, коментира журналистът Елена Йончева. Русия и САЩ се намират в косвен все още, но и пряк сблъсък на територията на Сирия. В целия този пъзел е въвлечена и Турция. Предполагам, че Русия се е споразумяла с Турция да й даде своя зона на влияние. Вероятно в договорката се иска от Анкара да изчисти тази зона от крайните ислямисти, коментира Йончева пред БНР. Според нея, временното мирното споразумение за прекратяване на огъня, договорено с подредничеството на Русия и САЩ, е имало за цел прегрупиране на силите. „Аз допускам, че САЩ, в лицето на техния държавен секретар Джон Кери, търсят, може би, начин по-безболезнено да се намери решение за Сирия. Има и една друга група политици във Вашингтон, която много критикуваха това мирно споразумение. Смятам, че не може да се постигне мирно споразумение за Сирия на този етап, защото страните искат много различни неща. Основната цел на САЩ, заедно с Израел, доскоро и Турция е свалянето на Башар Асад. Какво ще се случи с „Ислямска държава“ оттам нататък вече е въпрос на следващи договорки. В момента реалната сила, която може да свали Асад, това са бунтовници“. Елена Йончева прогнозира, че, ако Асад падне сега, ще станем свидетели на картина, която наблюдаваме в Либия. По думите й това не е в интерес на България и Европа. Ако това се случи, потокът от бежанци, който е в момента, ще ни се стори като поточе, допълни тя. cross.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 79
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 66
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 86
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 76
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 79
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.