Първи случай на предаване на вируса от човек на човек в Европа - в Германия

Първи случай на предаване на вируса от човек на човек в Европа - в Германия Светът Снимка: dir.bg
Първият потвърден болен от новия коронавирус в Германия е бил заразен от друг човек на територията на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА. По данни на АФП това е първи случай на предаване на вируса от човек на човек на европейска територия. Останалите болни в Европа са били заразени в Китай. Болният в Германия е 33-годишен работник във фирма за автомобилно оборудване от Бавария. Той бил заразен от своя колега от Китай, която била в южната германска провинция на неколкодневен престой за обучение, съобщиха санитарните власти. Китайката е била в Германия от 19 до 22 януари и се почувствала зле при завръщането си в Китай. Малко след това тя дала положителна проба за коронавирус. Здравните власти тестваха други 40 души, които са били в контакт с китайката или със заразения германец във фирмата или в семейната среда на германския пациент. Япония потвърди случай на заразен с коронавируса, който не е пътувал в Китай. Мъжът, който е на възраст над 60 години, е шофьор на автобус, с който са се возили туристи от китайския град Ухан, откъдето тръгна епидемията. Новият коронавирус 2019-nCoV се появи в края на декември и вече взе повече от 100 жертви в Китай. Той поражда у заразените грипни симптоми и може да предизвика тежки дихателни проблеми. Случаи на заразени, пътували до град Ухан, бяха потвърдени в Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, САЩ, Канада, Германия, Франция, Австралия. Затворени граници Русия затвори границата си с Китай в три региона в Далечния изток до 7 февруари заради опасения от разпространение на новия коронавирус, съобщи днес губернаторът на Хабаровския край, цитиран от Ройтерс и ТАСС. Затворена е границата с Еврейската автономна област*, Хабаровския край и Амурска област. Властите в Москва въведоха специални предпазни мерки в хотелите и туристическите обекти в руската столица заради опасения от пренос на китайския коронавирус, заяви кметът Сергей Собянин. "Въведохме специален контрол в хотелите и на други места, където се събират туристи. Ако се появят тревожни сигнали, спешни медицински екипи ще бъдат изпратени за извършване на пълно изследване", написа кметът на Москва на сайта си. Границите си с Китай вече затвориха Северна Корея и Монголия. Хонконг затваря обществени места Хонконг затваря обществени места, включително стадиони, музеи и басейни, за да ограничи разпространението на епидемията. От утре всички развлекателни обекти ще бъдат временно затворени, за да се избегне "събирането на големи групи", съобщиха властите. В събота на цялата територия на Хонконг беше обявена най-високата степен на тревога. В бившата британска колония бяха открити 8 случая на вируса. Шестима от заразените са пристигнали от континентален Китай. *Еврейската автономна област е субект на Руската федерация, влизаща в състава на Далекоизточния федерален окръг. Тя е единствената автономна област в състава на Руската федерация. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 171
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 163
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 169
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 368
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 333
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас