« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Организаторът на атентата срещу генерал Сулеймани от ЦРУ е загинал в Афганистан

Майкъл Д'Андреа, служител на ЦРУ, за когото се смята, че има ключова роля в много операции, включително в убийството на генерал Касем Сулеймани, е един от загиналите пътници на самолета, катастрофирал в Газни, Афганистан. Д`Андреа, наричан в региона Тъмния принц или Аятолах Майк, ръководеше операциите на САЩ в Ирак, Иран и Афганистан, включително и атаката с дронове, с която бе убит иранският ген. Сулеймани. Той бе считан и за основния двигател на антиправителствените протести в Иран. Информацията е на иранската агенция Mehr, с позоваване на източници от руското разузнаване. Новината бе съобщена и по иранската телевизия. В понеделник, в планински район на Газни, падна американски самолет Bombardier E-11, а талибаните се похвалиха, че те са го свалили. Инцидентът е станал само на 10 км от американска военна база, а след него талибаните взеха под охрана останките от самолета и започнаха да претърсват територията в опит да открият оцелели. Самолетът е бил мобилният команден център на агента на ЦРУ Майкъл Д`Андреа и има спекулации, че сега голяма част от неговото оборудване е в ръцете на талибаните. В материала на Mehr също няма други имена, освен това на офицера от ЦРУ. От американска страна продължава да няма коментари. "Министерството на отбраната няма да каже колко човека са били на борда, и дали са загинали", се казва в изявляние, цитирано от американски медии. Единствената официална информация е, че се води разследване. По думите на представителя на американската армия в Афганистан - полк.Сони Легет, военните ще предоставят допълнителна информация, "когато тя им бъде предоставена". След продължило няколко часа мълчание по случая, от Пентагона признаха, че самолетът е на американските ВВС, но не съобщиха колко са загиналите, нито разкриха самоличността им (съобщенията бяха за между 5 и 10 човека). Иранският генерал Касем Сулеймани беше убит с атака от дронове в Багдад на 3 януари по нареждане на американския президент Доналд Тръмп. Атаката бе координирана от американското разузнаване и лично от офицера от ЦРУ Майкъл Д`Андреа. Сулеймани бе най-влиятелният ирански военен, под чието командване бяха осъществявани всички действия на Техеран в Ирак, Сирия, Палестина и Ливан. След смъртта му напрежението между САЩ и Иран се засили, като двете страни бяха изправени на практика пред въоръжен конфликт. На 8 януари иранският Корпус на стражите на ислямската революция пък нанесе ракетен удар по две американски бази в Ирак. https://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 197
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 243
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 256
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 254
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 230
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение