« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп е официалния кандидат на републиканците за изборите

Американският президент Доналд Тръмп събра достатъчно делегати, за да бъде провъзгласен за победител в първичните избори на Републиканската партия, предаде Франс прес и БТА. Тръмп спечели вчера първичните избори във Флорида и Илинойс и вече има над 1276 делегати, съобщи Асошиейтед прес. "Поздравления за Доналд Тръмп, който бе избран за кандидат на републиканците за президентските избори" в САЩ, написа в "Туитър" председателката на националния комитет на партията Рона Макданиъл. Той ще се бори за втори мандат на изборите на 3 ноември. Победата му на първичните избори бе сигурна, въпреки че имаше трима съперници. Двама от тях се отказаха, а последният останал в надпреварата, бившият губернатор на Масачузетс Бил Уелд, събра нищожна подкрепа. Заради липсата на конкуренция някои щати дори се отказаха да организират гласуване. Флорида и Илинойс гласуваха вчера въпреки епидемията от коронавирус, която отне живота на над 100 души в САЩ. В същото време Джо Байдън спечели вчера лесни победи във Флорида и Илинойс, с което се откъсна още повече в надпреварата на демократите в САЩ пред основния си съперник Бърни Сандърс, съобщи Асошиейтед прес. Бившият вицепрезидент изглежда на крачка от това да стане официален кандидат на Демократическата партия за президентските избори. Той се нуждае от по-малко от половината оставащи делегати, за да получи номинацията. Партийната върхушка застана зад него. "Много добра нощ за нашата кампания, доближихме се с още една стъпка към номинацията", каза Байдън след двете си победи. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 146
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 143
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 143
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 133
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 159
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.