« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп постави условия на СЗО, за да продължи да я финансира

Президентът на САЩ дава на организацията 30 дни, за да гарантира, че ще проведе реформите, които Вашингтон изисква, съобщава ТАСС. Американската администрация твърди, че разследването на дейността на Световната здравна организация (СЗО) във връзка с пандемията на новия коронавирус е потвърдило много от опасенията на Вашингтон. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в писмо, публикувано в понеделник, което е изпратил до генералния директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейес. Президентът го публикува на 18 май на страницата си в Tуитър. „На 14 април спрях разпределението на средствата за СЗО до приключване на разследването на моята администрация за провалените действия на организацията във връзка с избухването на COVID-19“, заявява Тръмп. „Този процес потвърди много от сериозните опасения, които изразих миналия месец, както и други, което СЗО трябва да вземе предвид, по-специално тревожната липса на независимост от Китайската народна република", пише Тръмп. Писмото представя списък на грешките, които според Вашингтон СЗО е направил. В него се твърди, например, че СЗО „последователно е игнорирал достоверните съобщения за разпространението на вируса в Ухан в началото на декември 2019 г. или дори по-рано“. Освен това СЗО не е провела независимо разследване на данните, които противоречат на позицията на китайските власти. Според Тръмп представителите на СЗО в края на декември 2019 г. вече са знаели за опасността от коронавируса, но "решиха да не споделят тази критична информация с останалия свят, вероятно по политически причини". Американският президент смята, че СЗО "многократно е правил изявления за коронавируса, които са били изключително неточни или подвеждащи". Той също така изразява недоволство от факта, че СЗО не е подкрепила забраната, наложена от американските власти върху влизането в САЩ на хора от Китай. Президентът на САЩ дава на СЗО 30 дни, за да гарантира прилагането на реформите, които Вашингтон изисква от нея. В противен случай САЩ окончателно ще прекратят финансирането на международната структура и ще преразгледат членството си в нея. https://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 272
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 288
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 267
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 249
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 270
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.