« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит (Economist Intelligence Unit), цитиран от Си Ен Би Си и БТА. Ограниченията и спирането на дейности заради коронавируса по света през последните два месеца подкопаха икономическата активност, което означава, че правителствата трябва да вложат трилиони за фискални стимули, като работят с по-ниски приходи и по-високи здравни и социални разходи. В доклада от днес Икономист интелиджънс юнит посочва, че правителствата в повечето развити страни изглежда са стигнали до заключението, че по-високите държавни разходи и съответно по-високите дългови равнища са за предпочитане пред масово нарушаване на производителността заради пандемията. Това означава неизбежно нарастване на дълговите равнища тази година. Икономистите от Икономист интелиджънс юнит прогнозират, че правителствата ще се опитат да повишат фискалните приходи, обръщайки тенденцията в развитите страни от последните четири десетилетия на по-ниски корпоративни и подоходни данъци. Девет години изминаха от дълговата криза в еврозоната и анализаторите предупреждават в доклада, че някои развити страни отново може да се окажат на ръба на криза. Те посочват по-специално Испания и Италия, които бяха много сериозно засегнати от пандемията и още преди това трябваше да се справят със слаби фискални позиции. Южноевропейските страни все още се възстановяват от годините на икономии, съчетани с високи равнища на държавен дълг, застаряващо население и упорити фискални дефицити, се посочва още в доклада. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Подписаха споразумението за изграждане на детска болница в Бургас

  • 06 Юли 2020
  • 105
Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град.

Лондон също намали ДДС за хотели и ресторанти

  • 06 Юли 2020
  • 96
Лондон свива ДДС за туризма, но увеличава данъка върху собствеността. Британският финансов министър Риши Сунак планира временно да увеличи данъците върху собствеността и да намали ДДС в сектора на ресторантьорството.

Намаляват постъпленията в икономиката ни от сънародниците в чужбина

  • 06 Юли 2020
  • 95
Секнаха парите от чужбина, които поддържаха икономиката на страната ни. Епидемията от Ковид-19 и световния блокаж на икономиката сериозно удари парите, които cънародниците ни в чужбина пращат у нас.

Слави Трифонов описа правителството "според фактите"

  • 06 Юли 2020
  • 138
Българското правителство – такова, каквото е! Според фактите. Със следващите редове ще ви покажа реалния облик на българското правителство. Ще използвам само факти. Факти.

Документите за обезщетения за бизнеса и самоосигуряващите се - само електронни

  • 06 Юли 2020
  • 120
Социалното министерство предлага промяна в наредба, която да регламентира, че бизнесът и самоосигуряващите се, ще подават само по електронен път документите за изплащане на обезщетенията за болест, бременност, раждане и отглеждане на дете, при инвалидност и при смърт на осигурено лице, съобщи БНР.