Над 10% от музеите по света може да не отворят врати след пандемията

Изолацията заради коронавируса засегна световните музеи много сериозно. Над 10% от тях може да не отворят отново врати, а други ще трябва да задържат новите си проекти, предупреждават от ЮНЕСКО. Тези данни предизвикват тревога в организацията. Проучване в почти 1 600 музея в 107 страни показва, че почти всички музеи в света са били затворени заради кризата с COVID-19. Проучването е на базирания в Париж Международен съвет на музеите, който си партнира с ЮНЕСКО. Частните културни институции се опасяват от банкрути. Над една четвърт от музеите в африканските, азиатските арабските страни се страхуват, че ще им се наложи да затворят. 12.9% от директорите на музеи казват, че не са сигурни дали ще могат да отворят отново след пандемията. Сред причините за това са загубени държавни субсидии, загубени спонсори, липсата на приходи през последните месеци. Според проучване на ЮНЕСКО близо 35% от музеите в света нямат възможностите на интернет. ИЗТОЧНИК:КРОСС

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 330
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 230
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 247
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 237
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

  • 21 Окт 2021
  • 330
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.