« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Лидерите на ЕС не се разбраха за 750-те милиарда

Европейските лидери се събраха на виртуална среща, съобщава NOVA. 27-те обсъждаха по видеовръзка дългосрочния бюджет на Европейския съюз и най-вече допълнителният пакет от 750 милиарда, предложен като помощ за последиците от епидемията.И за двете все още няма съгласие, като лидерите продължават да преговарят кой колко пари трябва да получи и при какви условия да бъдат взети и отпуснати заемите. Срещата беше първата, на която евролидерите обсъждаха конкретно предложението на Комисията. То предвижда 750 милиарда евро помощ след пандемията, в допълнение към дългосрочен бюджет на Евросъюза от 1 трилион и 100 милиарда. „Предложението за финансовата помощ е амбициозно, но и балансирано. Заедно с дългосррочният бюджет представлява огромен пакет за стимулиране на икономиката. То не е само помощ за страните, засеганти от вируса, но и на тези, чиито икономики пострадаха индиректно, в резултат на карантинните мерки“, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Още преди заседанието се знаеше, че няма да има решения Някои държави, като тежко засегнатите от коронавируса Италия и Испания, смятат че помощта трябва да дойде бързо и без допълнителни условия. Шеговито наричаните „пестеливата четворка“ Нидерландия, Австрия, Швеция и Дания не искат парите просто да се дават, а да бъдат обвързани с ангажимент получателите да намалят огромните публични задължения, които управляват. „Не подценяваме трудностите пред договарянето на бюджета. По различни теми видяхме, че има нужда от още дискусии. Тази видеоконференция беше важна. В трите седмици, откакто беше предложен плана, имахме възможност да го разгледаме и да разясним на отделните страни определени части от него. А днес преминахме към същинските преговори“, заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. В момента предложеният от Еврокомисията план няма достатъчно подкрепа сред лидерите, за да бъде приет. Но положителният знак е, че когато планът беше обявен, нито една страна не каза, че го отхвърля. Същевременно Европейският парламент също се намеси. „За нас е ключово, заедно с дългосрочният бюджет, да бъде увеличен капацитетът на Евросъюза да набира собствени ресурси. Това е червена линия, която не може да се прекрачва“, каза председателят на Европейския парламент Давид Сасоли.Сасоли иска лидерите да предоставят на депутатите ясен план какви допълнителни данъци ще бъдат въведени в европейските страни, за да бъдат изплатени заемите, които ще се вземата заради пандемията.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

  • 21 Сеп 2023
  • 492
Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в айтоското село Карагеоргиево.

Популярният чешки цирков артист Ондра Хунал ще гостува в Бургас със супер огнено шоу „Полетът на Жар птицата"

  • 21 Сеп 2023
  • 402
Искрящо шоу ще блести в кадифената нощ на Бургас. Елате и се докоснете до магията на пламъците и майсторското изкуство на популярния чешки артист Ондра Хунал, изпълнител с 15 години огнен опит.

ТК „Акве калиде“ ви очаква с отлични условия за релакс и тайните на древността

  • 21 Сеп 2023
  • 360
Новият сезон започва с добре позната и предпочитана локация – Туристически комплекс „Акве калиде“. От днес акве центърът отново посреща посетители след годишна профилактика и извършване на подобрения в комплекса през изминалия месец.

Филиалът на НХА в Бургас преръща Графичната база в дом за творци, ще прави културно-образователен център

  • 21 Сеп 2023
  • 390
Графичната база в Бургас ще се превърне в дом за творци, след като филиалът на Националната художествена академия ще създаде там Културно-образователен център и музей.

БГ Уикенд ще забавлява жители и гости на Бургас

  • 20 Сеп 2023
  • 341
Септември крие още изненади и причини да акостираш на морския бряг в Бургас. Предпоследният тематичен уикенд ще е посветен на българските празници, традиции и история. Настроението ще се усети още на 21 септември, четвъртък с една вдъхновяваща локация за музикално събитие.