Колега на убития словашки журналист Ян Куциак получи смъртни заплахи

  • 26 Юни 2020
Разследващ журналист, който отразява корупционни афери по високите етажи в Словакия, е получил смъртни заплахи, заяви главният редактор на информационния сайт aktuality.sk, предаде Франс прес. Това се случва над две години след убийството на разследващия журналист Ян Куциак, който беше застрелян в мафиотски стил докато се готвеше да публикува разкрития за голяма корупционна афера. Петер Сабо е намерил вчера куршум в пощенската си кутия, съобщи главният редактор на сайта."Ще ми се да вярвам, че е било детска шега, но след преживяното тук преди повече от две години знам, че ако не е шега, нещата може да завършат с убийство", заяви Петер Барди. Според шефа на словашката национална полиция Милан Лучански, се води разследване и са взети необходимите мерки, но без да разкрива подробности. Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова бяха застреляни в дома си, предполагаемо по поръчка на словашкия бизнесмен Мариан Кочнер, чиято търговска дейност беше разследвана от журналиста и чието дело за убийство ще се възобнови през юли. Петер Сабо пък е писал статии за наркомрежите в Словакия, за подозрения в нарушения на закона от бивш правосъден министър и за измами с ДДС. "Има много причини да се боим, че куршумът в пощенската кутия не е бил шега", добави Петер Барди. Източник: Дарикнюз

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 162
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 154
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 160
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 359
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 324
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас