« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатни консултации за лечение с барокамера започват в Бургаската болница

Двама от най-добрите специалисти по хипербарно лечение (лечение с барокамера) ще консултират безплатно бургазлии, които искат да разберат дали то е подходящо за тях или техните близки. Д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова ще приемат желаещите на 25 и 27 октомври т.г. (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч. Консултациите ще се провеждат в кабинета, който се намира в бившия Медицински център „Литос“ (на гърба на Новия корпус на УМБАЛ Бургас). Д-р Матев и д-р Люцканова са от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера. Предварително записване за консултациите не е необходимо, но е добре да се носят медицински документи за заболяването. Барокамерата, която се намира в УМБАЛ Бургас, е лечебна. В нея пациентът лежи в кислородна среда и кислородът под налягане въздейства комплексно върху цялото му тяло. Важно е да се прави разлика, защото има и декомпресионни барокамери, при които пациентът само вдишва кислород с маска. Лечебният ефект на този тип барокамери е спорен, изтъкват специалистите. Пациентите, които идват на сеанси в барокамерата на УМБАЛ Бургас, имат различни причини за посещенията си. Барокамерата влияе добре при заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва на диабетици за лечение на т.нар. диабетно стъпало. Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма, особено преди зимния сезон. Голям е процент на родителите на деца с ДЦП и аутизъм, които идват да използват барокамерата. Констатирано е, че тези деца се повлияват добре след сеансите, възстановяват двигателни и говорни умения. Тъй като лечението с барокамера не се покрива от Здравната каса, като жест към родителите на тези деца Бургаската болница промени цените и вече при пакет от 10 процедури 2 не се заплащат. В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема. За лечение с барокамера има и противопоказания, затова е важно терапията да се консултира с лекар и да се провежда под лекарско наблюдение. За информация относно лечението с барокамера – тел. 0878 501121 и 0879 357 722.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът поиска оставката на кабинета и главния прокурор

  • 11 Юли 2020
  • 63
Държавният глава направи това в официално обръщение към нацията.

Директорът на бургаската полиция подаде оставка

  • 11 Юли 2020
  • 68
Министърът на вътрешните работи му се обадил след среща с премиера по повод действията в парк "Росенец".

Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО

  • 11 Юли 2020
  • 67
Двамата призоваха президента, под чията шапка е НСО, да пази олигарсите от Прехода, които ограбиха България, както и лидера на ДБ Христо Иванов.

Напрежението в Росенец стихна, няма стълкновения

  • 11 Юли 2020
  • 64
Активистите на ДПС посрещнаха протестиращите "плажуващи" с химна на Република България.

Напрежение в Росенец на протеста на Христо Иванов

  • 11 Юли 2020
  • 82
Полицията задържа зам. председателя на "Да, България" Иво Мирчев заедно с още няколко души. Ескалацията на напрежението някак си съвпадна с началния час на обедните новини на националните телевизии.