Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките

  • 09 Мар 2021
Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките. Това стана ясно от коментар на Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната помощ. Вчера те отправиха апел за затягане на мерките, тъй като се притесняват, че броят на заразените се увеличава и че натискът върху болниците ще стане сериозен. „Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните”, каза Десислава Кателиева. По думите й ситуацията е изключително динамична. „Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо”, каза още тя. По думите ѝ става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус. „Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение че британският щам е толкова опасен, смятам, че тези мерки трябва да се вземат, независимо че това не е добре от икономическа гледна точка”, смята още тя. София (град) е сред районите с най-висока заболяемост от коронавирус. Със заповед на директора на Столична РЗИ от вчера е спряна плановата дейност в лечебните заведения. Късно снощи на среща с директорите на РЗИ от страната здравния министър коментира, че е възможно да се върнат някои ограничения, за да спре експоненциалното нарастване на случаите. Той съобщи, че до дни ще има по-строги мерки поне в 8 области в страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 250
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 230
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 239
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 290
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 260
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.