Повече пари ще получават медицинските специалисти в общинското здравеопазване

Кметът Димитър Николов и представители на синдикатите в здравеопазването подписаха анекс към колективния трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. С него става факт поредно подобрение в заплащането в тази професия. Според допълнителното споразумение началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища, не може да бъде по-ниска от 1050 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини, не може да бъде по-ниска от 1090 лв. Към началната основна месечна заплата на директорите на детска кухня и самостоятелни детски ясли, както и на останалия персонал, работещ в тези структури – педагог, счетоводител, детегледач, чистач, перач, готвач, помощник-готвач, работник-кухня и други се добавя допълнително възнаграждение в размер на 50 лв. Промените, които бяха подписани днес към колективния трудов договор, ще влязат в сила със задна дата от 01.01.2021 година. Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство. „Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията и съм сигурен, че при необходимост отново са готови да се включат като доброволци там, където има най-голяма нужда от тях“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите. Общинските работници и служители от детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня, училищно и детско здравеопазване ще получат и допълнителна награда в размер на 200 лв. по повод на Деня на здравния работник – 7 април. Допълнителната награда се предоставя еднократно за 2021 година. Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас!

  • 24 Юни 2021
  • 55
Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас! Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“

  • 24 Юни 2021
  • 63
„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“ е надсловът на няколко събития, с които в Бургас ще бъде отбелязан 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Нов паркинг в к-с Зорница

  • 24 Юни 2021
  • 62
Завършиха новия паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“. Неговите жители се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, и бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект.

"Триатлон Бургас" ще се проведе този уикенд

  • 24 Юни 2021
  • 58
Един от най-успешните ни олимпийци Евгения Раданова, която е и световна шампионка и седемкратна европейска шампионка по шортрек, световният рекордьор по 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков и ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включат в държавното първенство спринтова дистанция „Триатлон Бургас 2021“, което ще се проведе през уикенда.

Има свободни места в програмата "Асистентска подкрепа"

  • 24 Юни 2021
  • 62
Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.