« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Повече пари ще получават медицинските специалисти в общинското здравеопазване

 • 12 Мар 2021
Кметът Димитър Николов и представители на синдикатите в здравеопазването подписаха анекс към колективния трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. С него става факт поредно подобрение в заплащането в тази професия. Според допълнителното споразумение началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища, не може да бъде по-ниска от 1050 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини, не може да бъде по-ниска от 1090 лв. Към началната основна месечна заплата на директорите на детска кухня и самостоятелни детски ясли, както и на останалия персонал, работещ в тези структури – педагог, счетоводител, детегледач, чистач, перач, готвач, помощник-готвач, работник-кухня и други се добавя допълнително възнаграждение в размер на 50 лв. Промените, които бяха подписани днес към колективния трудов договор, ще влязат в сила със задна дата от 01.01.2021 година. Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство. „Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията и съм сигурен, че при необходимост отново са готови да се включат като доброволци там, където има най-голяма нужда от тях“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите. Общинските работници и служители от детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня, училищно и детско здравеопазване ще получат и допълнителна награда в размер на 200 лв. по повод на Деня на здравния работник – 7 април. Допълнителната награда се предоставя еднократно за 2021 година. Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Легендата в плуването Петър Стойчев ще е официален гост на общинския плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста

 • 06 Юли 2022
 • 134
Голям е интересът към предстоящия плувен маратон, организиран от Община Бургас, който ще се проведе на 9-ти юли /събота/ от остров Св. Анастасия до Моста. До момента има записани 60 плувци от цялата страната. В надпреварата ще има и международно участие.

Над 2750 ученици са прегледани по общинската програма за превенция на гръбначните изкривявания и затлъстяването

 • 06 Юли 2022
 • 126
Общо 2753 бургаски ученици на възраст от 7 до 14-годишна възраст са преминали безплатни профилактични прегледи през последните две години, откакто стартира програмата на Община Бургас за превенция и лечение на най-често срещаните в ученическа възраст заболявания – гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие.

Децата от общинската лятна занималня научиха повече за разделното събиране на отпадъци

 • 06 Юли 2022
 • 137
Децата от общинската лятна занималня при ЦПЛР-Бургас днес посетиха мобилен център за разделно събиране на отпадъци в ж.к. „Лазур“. Представители на Община Бургас обстойно им обясниха за ползите и начините за разделно събиране на отпадъците, за контейнерите за дрехи и други еко инициативи.

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

 • 05 Юли 2022
 • 355
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

 • 05 Юли 2022
 • 345
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.