« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кардиологията на УМБАЛ-Бургас става COVID-отделение

Заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област кардиологията на УМБАЛ- Бургас временно спира да приема пациенти. Кардиологичното отделение ще се трансформира в такова за лечение на коронавирус Това е разпоредено със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в града. Информацията е на пресцентъра на УМБАЛ. Кардиологично болните ще бъдат насочвани към три други лечебни заведения, поддържащи такива отделения. Заповедта е изпратена до болниците и до екипите в линейките на Спешна медицинска помощ. За да се осигури лечението на болни с COVID-19, в УМБАЛ-Бургас се разкриват още 33 легла, тъй като досегашните 185 вече не са достатъчни. Целият терапевтичен корпус на болницата е определен за лечение на ковид. Реанимационните легла остават 12. От началото на пандемията до този момент УМБАЛ-Бургас не спря дейността на нито едно звено, което приема спешни пациенти. Отделенията, които станаха ковид, продължиха дейността си на други места, с двойни екипи и полагане на огромно количество извънреден труд от страна на лекари и сестри. Поддържането на двойни екипи обаче не е възможно оттук нататък, затова общинският и областен щаб взеха решение за временно насочване на нуждаещи се от прием кардиологични пациенти към други болници, каза директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийзки. Той обясни, че работата на Отделението по кардиология в УМБАЛ-Бургас ще бъде възстановена в първия възможен за това момент.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бурни аплодисменти за "Голата истина за група Жигули" в Бургас

  • 13 Апр 2021
  • 179
Отлична оценка, изразена с бурни аплодисменти, даде бургаската публика на филма" Голата истина за група Жигули".

„Едем- цветя от градината" представя Климент Атанасов в галерия „Ателие R"

  • 13 Апр 2021
  • 161
Пътешествие до тайнствена цветна градина, която ще ви отведе в красиви и магични светове

Кметът Николов изказа съболезнования на близките и роднините на известния тенор Найден Бороджиев

  • 13 Апр 2021
  • 151
Кметът Димитър Николов изказа съболезнования на близките и роднините на големия български тенор Найден Бороджиев.

Екоинициативата „Син етикет“ стартира конкурс за изработка на оригинално лого

  • 13 Апр 2021
  • 160
Община Бургас в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявяват конкурс за изработване на графично лого за своята екологична инициатива „Син етикет“.

Смислови изменения и актуален поглед към изкуството показва изложбата „ФОТОГРАФИЯ” на художници от НХА - вижте я в КЦ „Морско казино”

  • 13 Апр 2021
  • 163
Експозицията включва 40 фотографии на 20 автора, които са преподаватели и студенти от Националната художествена академия.