НОЩ: Намираме се в най-високата част от пика на третата вълна

Страната ни е в пика на третата вълна от коронавирус. Намираме се на първо място по смърност на Балканите и на второ по заболеваемост. Въпреки това до няколко седмици ситуацията ще се нормализира, категорични са от Националния оперативен щаб. Намираме се в разгара на пика на заразата, отчетоха здравните власти. Натискът върху болниците също продължава, но най-големият бил върху психиката на хората. Здравният министър се възмути , че желаещите да се ваксинират в последствие се отказват. До края на април се очаква у нас да има достатъчно ваксини, за да можем спокойно да избираме. Притеснителен е фактът, че по смъртност сме първо място на Балканите и на трето в Европа. По заболеваемост страната ни е на пето място в ЕС и на второ на Балканите. Това се дължи на британския вариант на коронавируса, който по-бързо води до недостиг на кислород. Натискът, който лечебните заведения са понесли през номври и декемви, сега е потушен.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 249
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 175
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 197
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 188
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

  • 21 Окт 2021
  • 282
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.