« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проектът за Детската болница в Бургас ще е част от още по-мащабен проект

 • 29 Апр 2021
В него се включва не само закупуване на апаратура и уреди за детските кабинети в целия регион, но и строителството на два жилищни блока, в които ще се настанят медицинските специалисти и лекари, които ще работят в детската болница. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов пред репортери днес. Той поясни, че ще се разработи и програма за специализация на студенти, които след завършването си, да останат да работят в новата болница. Анализите на администрацията показвали, че до 75% от лекарите и специалистите, които ще работят в новото болнично заведение, ще са външни. Именно това е и причината общината да създаде условия да задържи специалистите или създаде нови такива за града ни. „Никой няма да дойде да живее и работи тук, само заради красивото ни име„, категоричен бе кметът. Той допълни, че международен екип от специалисти и консултанти на избрания от Европейската инвестиционна банка испански мултинационален консорциум IDOM /АЙДОМ/, започна работа в Бургас по проекта за изграждане на Специализираната детска болница. Компанията е световен лидер в строителство, архитектура, инфраструктурни проекти, енергетика, транспорт, телекомуникации и има богат опит в консултирането на редица проекти в областта на здравеопазването по цял свят, „Основата им задача е да направят проучване за нуждите от здравеопазване в югоизточния регион на страната. Университетската детска болница ще отговаря за нуждите не само на Бургас, но и на Сливен, Ямбол и Стара Загора. Специалистите ще проучват колко ще са необходимите отделения, кабинети. Тяхна задача е и да подготвят и какъв финансов план ще ни бъде необходим за изпълнението и строителство, включително дизайна на сграда и връзката й с УМБАЛ-Бургас“, поясни Николов. Според него до края на тази година общината трябва да получи всички необходими документи и да стартира изграждането на болницата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Чист въздух

 • 18 Окт 2021
 • 142
Няма регистрирани превишения на средночасовите и на средноденонощните норми на контролираните замърсители за периода 11 – 17 октомври. Това показват данните на РИОСВ и Община Бургас.

Уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“в Бургас

 • 18 Окт 2021
 • 122
На 21 октомври от 10:00 ч. ще се проведе уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“, чийто организатори са ЦЕЕ ЕнЕфект, ОМЕЕ ЕкоЕнергия, Грийнпийс, Център за изследване на демокрацията, с подкрепата на Европейската климатична фондация и Energy Cities.

Учебната година по краезнание започна

 • 15 Окт 2021
 • 362
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

 • 15 Окт 2021
 • 279
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

 • 15 Окт 2021
 • 279
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.