Доц. Мангъров поиска новият здравен министър да отмени мерките срещу COVID-19

Най-доброто, което може да направи новият здравен министър. е да отмени безумните мерки и хората да се върнат към нормалния си начин на живот. Това посъветва инфекционистът доц. Атанас Мангъров служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров в интервю за "Фокус". По думите му пандемията си върви независимо кой е министър. Най-вероятно към края на лятото - началото на есента ще приключи. Няма какво толкова да се управлява, смята доц. Мангъров. Според него, за да се овладее епидемията, вирусът трябва да премине през най-малко 70% от населението. „В момента имаме около 1 млн. ваксинирани и 400 хиляди доказано заразени, което е три пъти по-малко от реалните случай. Би трябвало да имаме около 3 млн., които имат имунен отговор на ковид. При население от 6-7 милиона , очевидно краят не е далеч. Реално никой не може да каже дали ще има четвърта вълна, защото няма точни статистически данни, това са мои изчисления, които не почиват на точна статистика".Доц. Мангъров допълни, че не би препоръчал на никой родител да сложи ваксина на детето си, тъй като те не са достатъчно добре изпитани за възрастни, а пък за деца – още по-малко. Той посъветва хората да се успокоят и да се върнат към нормалния си начин на живот. Според него най-лошото на досегашния НОЩ, който не липсва, по думите му - на никой, е, че е плашел хората. По отношение на високата заболеваемост от COVID-19 в Индия, инфекционистът коментира, че данните се представят манипулативно. „Това е много манипулативно, защото се казва 400 хиляди души новозаразени за ден, но това е страна с 1 милиард и 400 милиона души, което съответства на около 2 хиляди души при нас, спрямо населението на България”.Доц. Атанас Мангъров допълни, че досега не е видял човек изкарал, какъвто и да било вариант, на COVID-19 да се зарази от друг вариант. „Няма как човек изкарал веднъж инфекцията да се зарази отново. Ако това се случи, е изключително рядко“, подчерта той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.